X

Στρατούλης: Η κυβέρνηση ακυρώνει του πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η λιτότητα και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Ant1news


Η κυβέρνηση θα οηγηθεί σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπογράψει τον Αύγουστο, το νεοφιλελεύθερης κοπής, τρίτο μνημόνιο και δεχθεί την ταπεινωτική εποπτεία του κουαρτέτου των δανειστών,  τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης

Εκτιμά, μιλώντας στην εφημερίδα "Εποχή", ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια- σωστά- προκάλεσε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως «έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δισεκ. στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους» .

«Το "ωσαννά των Βαΐων" μετατρέπεται εύκολα σε "σταύρωσον αυτόν" όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου» σημειώνει ο Δημήτρης Στρατούλης και εξηγεί ότι : "ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα, στη Βουλή, όχι σε νέο μνημόνιο σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κομματός μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Αυτό το έκανα, όχι μόνο για λόγους αρχής και συνείδησης, αλλά και γιατί θεωρώ ότι η συνέχιση των μνημονίων θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα».

 «Αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η λιτότητα και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», η οποία, κατά τον κ. Στρατούλη, είναι «μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών».

Αναφερόμενος στο εσωκομματικό πεδίο αναφέρει πως «η ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας. Γι' αυτό αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να σηκώνονται οι τόνοι ούτε να εξαπολύονται απειλές ενάντια σε όσους διαφωνούμε με το νέο μνημόνιο».

«Είναι λυπηρό να παρουσιάζεται, τουλάχιστον με την ανοχή ή και το χλευασμό κύκλων του κόμματος και της κυβέρνησης, από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η όποια αριστερή εναλλακτική λύση ως "ριφιφί" στο Νομισματοκοπείο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας ή επίσης όσοι σύντροφοι/συντρόφισσες υποστηρίζουμε τέτοιες προτάσεις να αποκαλούμαστε "συμμορία της δραχμής"», προσθέτει  ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ήττα της κυβέρνησης μόνο με ουσιαστική και δημοκρατική συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.