X

Παπαδόγιαννη: Διαρκές συνέδριο άμεσα πριν γίνει το κακό

Να γίνει διαρκές συνέδριο άμεσα, πριν γίνει το κακό, αριστερή κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνιο, ήταν το μήνυμα που έστειλε η Σόφη Παπαδόγιαννη.

Ant1news



Δριμεία κριτική για την πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση άσκησε η Σόφη Παπαδόγιαννη, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε κατά του έκτακτου συνεδρίου.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες ζούμε τη μεγάλη ανατροπή των δικών μας προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων και της λαϊκής εντολής, ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να γίνει άμεσα διαρκές συνέδριο «πριν γίνει το κακό, αριστερή κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνιο».

«Λέμε όχι στο έκτακτο συνέδριο γιατί θα γίνει μετά την ψήφιση του μνημονίου», σημείωσε η ίδια και έκανε λόγο για μία «μνημονιακή συμφωνία που είναι με όρους εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας». Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση αυτή θα είναι όμηρος των δανειστών.

Επιπλέον, άσκησε έντονη κριτική για έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα. «Μέσα στο κόμμα δεν υπάρχουν πια συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες», είπε η κ. Παπαδόγιαννη και σημείωσε πως «πάμε για τρίτο μνημόνιο που θα προστεθεί στα μνημονιακά συντρίμμια».

«Εδώ και χρόνια λέμε ότι μνημονιακές πολιτικές και δημοκρατία δεν πάνε μαζί. Αυτό το ζούμε και στο κόμμα μας. Δεν υπάρχει όργανο που να έχει νομιμοποιήσει τις επιλογές της κυβέρνησης τις οποίες επιβάλει μονομερώς», επισήμανε ακόμη η ίδια.