X

«Κεραυνοί» από την Κωνσταντοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα είναι εγκληματικό να κηλιδωθεί η αριστερά από ένα τρίτο μνημόνιο», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε άμεσες διαρκείς συνεδριάσεις.

Ant1news



«Άστραψε και βρόντηξε» η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, «κατακεραυνώνοντας» τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση.

«Κανείς δεν πίστευε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα προετοιμαζόταν να φέρει το χειρότερο μνημόνιο, κανείς δεν περίμενε να δαιμονοποιείται κάθε εναλλακτική και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει την δημοκρατική διαδικασία», διεμήνυσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι. Έχει την εντολή; Όχι. Όχι. Όχι. Μπορεί η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία των 149 βουλευτών με το μπόνους των 50 εδρών να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα από αυτό που εξελέγη; Όχι. Μπορεί να μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σαρκοβόρο τέρας απέναντι στα παιδιά του που διαφωνούν; Όχι. Μπορεί να ψηφίσει η κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο πριν αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

«Θα είναι εγκληματικό να κηλιδωθεί η αριστερά από ένα τρίτο μνημόνιο. Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό η κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και επισήμανε πως «η δική μου πρόταση είναι διαρκείς συνεδριάσεις άμεσες για να αποτρέψουμε αυτό που δεν θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποσοβήσουμε».