X

ΠΑΣΟΚ: Δυσβάσταχτοι φόροι σε αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς

«Σε αντίθεση με ότι υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η πολιτική που καλείται να εφαρμόσει είναι αποτέλεσμα των τραγικών διαπραγματεύσεων του ίδιου και των υπουργών του», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news



Οξεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Χρηστίδης κάνει λόγο για «δυσβάσταχτους φόρους στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στους αλιείς» και τονίζει πως «φέρουν ανεξίτηλα την υπογραφή του» κ. Τσίπρα.

«Έξι μήνες ήταν αρκετοί, για να επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι, οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα προς τους αγρότες ήταν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Σήμερα, είδαμε τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις του. Δεν πείθει πλέον τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, που πληρώνουν ήδη τις λάθος επιλογές, τις ανεπάρκειες και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Σε αντίθεση με ότι υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η πολιτική που καλείται να εφαρμόσει είναι αποτέλεσμα των τραγικών διαπραγματεύσεων του ίδιου και των υπουργών του. Η αποτυχία της διαπραγμάτευσης και οι δυσβάσταχτοι φόροι στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στους αλιείς φέρουν ανεξίτηλα την υπογραφή του», προσθέτει και επισημαίνει πως «η μείωση των εισοδημάτων των αγροτών θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο τοπικό εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατασκευής μηχανημάτων και όλο το δίκτυο των επαγγελμάτων που υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι χωρίς σχέδιο. Με τις επιλογές της οδηγεί την ύπαιθρο σε μαρασμό και καθιστά την έξοδο από την κρίση, μακρινό όνειρο».