X

Μητρόπουλος: Προτιμώ δάνειο – γέφυρα

Δεν βλέπει συμφωνία τις επόμενες ώρες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εξηγεί γιατί ο ίδιος δεν τη θέλει άμεσα.

Ant1news

Δεν συμμερίζεται την κυβερνητική αισιοδοξία που υπάρχει σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας ακόμα και εντός της ημέρας ο Αλέξης Μητρόπουλος και επιχειρηματολογώντας σχετικά τονίζει: «Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν 'παίζουν' με μια συμφωνία - γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές».

 Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Mega σχετικά με τη συμφωνία που σχεδιάζεται σημείωσε ότι «προτιμά ένα δάνειο – γέφυρα» το οποίο θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση.

«Θεωρώ ότι επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και από τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα - γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση», είπε σχετικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι οι συνάδελφοί του δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν και ερωτηθείς αν ο ίδιος θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, απάντησε ότι παρά το ότι «ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μην γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ασφαλιστικού είπε ότι, αν υπάρξει ρήτρα συνέχειας οι ψηφισμένοι νόμοι θα εφαρμοστούν και αυτό συνεπάγεται μειώσεις συντάξεων.

Εξηγώντας είπε ότι με βάση τη ρήτρα συνέχειας στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα είναι το «πακέτο» στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο, κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται αποδοχή και των προηγουμένων.