X

Αλαβάνος: Αν είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, ο κ. Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού. Προδοσία της εντολής του ελληνικού λαού χαρακτήρισε την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Αν κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους, αυτοί είναι οι κύριοι Τσίπρας, Βούτσης , Καμμένος και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος του "Σχεδίου Β" Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Focus fm", εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «προδοσία της εντολής του ελληνικού λαού», τον συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους δανειστές και την υπογραφή νέου χειρότερου μνημονίου. «Ο κ Τσίπρας δικαίωσε την στρατηγική των Σαμαρά και Παπανδρέου, υιοθετώντας την δική τους πολιτική. Για αυτό το διεθνές σύστημα και τα ΜΜΕ στηρίζουν πλέον ανοιχτά τον Πρωθυπουργό», τόνισε.

Στηλίτευσε τις διαδικασίες για την ψήφιση της συμφωνίας με συνοπτικές διαδικασίες και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να ψηφιστεί ένα νέο μνημόνιο το οποίο περιλαμβάνει πολύ χειρότερα μέτρα για τον ελληνικό λαό, από μια αριστερή κυβέρνηση. Πρόκειται για κωμωδία, ενός κοινοβουλίου-μαριονέτας» συμπλήρωσε, εκφράζοντας απορία «για την συνεργασία με ακραία στελέχη, όπως ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίων όσων ψήφισαν μνημόνια».

Αναφερόμενος στην αριστερή πλατφόρμα, έκανε σαφές ότι «υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας», αλλά άφησε αιχμές απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την άρνηση να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές του διαφωνούν. «Δεν πρόκειται για επιμέρους διαφωνία τους σε δευτερεύοντα θέματα, αλλά σε συνολική ρήξη με την πολιτική των μνημονίων».

Σε άλλη συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο Βήμα Fm, ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε «τον εκτιμώ πολύ από παλιά και ιδιαίτερα για την στάση πού κράτησε, δηλαδή ότι έμεινε πάνω στις αρχές που υποτίθεται είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόγραμμα  με το οποίο είχε εκλεγεί. Φυσικά, από την άλλη πλευρά, η δική μας αντίληψη είναι να συγκεντρωθούν, να συσπειρωθούν, να συμμετάσχουν σε ένα ενωτικό σχήμα όλες οι δυνάμεις, οι οποίες είναι υπέρ μιας ριζοσπαστικής λύσης και διαφορετικών σχέσεων με την Ευρώπη και θέλω να ελπίζω ότι και η Αριστερή Πλατφόρμα κάποτε θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα».

Για τη πολιτική που εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρα ανέφερε ότι είναι αυτή, την οποία εντέλλονταν οι ξένοι. 

Για το αν μετάνιωσε που ανέδειξε ως ηγέτη της παράταξης τον Αλ. Τσίπρα είπε: «Μην το προσωποποιήσουμε. Η προσπάθεια και οι σκέψεις μου και το όραμά μου δεν απέβλεπαν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψει Μνημόνιο. Τελείωσε, είναι εντελώς έξω από αυτά που θα επιθυμούσα και θα ήθελα να κινητοποιήσω εκείνη την εποχή. Αλλά όλα αυτά είναι ιστορία. Εδώ πέρα είναι το θέμα να δώσουμε απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, του λαού και κυρίως της νέας γενιάς».