X

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι

«Υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και μας εκβιάζει, φέρνοντας τη συμφωνία σε δύο άρθρα».

Ant1news


Εκβιασμό από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βλέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 «Ο κ. Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι αυτόν» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει να δει συνολικά τη συμφωνία και θα ψηφίσει συντεταγμένα. Όπως εξήγησε η απόφαση για τη συντεταγμένη παρουσία του κόμματος θα ληφθεί μετά από συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της ΚΟ της ΝΔ.

Χαρακτήρισε «κακή και επώδυνη τη συμφωνία» είπε, όμως, ότι πρέπει να ψηφιστεί χωρίς όρους  ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι φέρνει γρήγορα τη συμφωνία στη Βουλή για να μην τη διαβάσουν οι βουλευτές. «Υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και μας εκβιάζει, φέρνοντας τη συμφωνία σε δύο άρθρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτίμησε, πάντως, ότι εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία, το πρόβλημα που θα έχουμε θα είναι τεράστιο, θα είναι άτακτη χρεοκοπία και εθνικό νόμισμα και πρόσθεσε πως «γι΄ αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε»,

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρέωσε τα μέτρα στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, καθώς, όπως είπε, αυτοί διαπραγματεύτηκαν αλλά επεσήμανε ότι πρέπει να πάρει ένα μάθημα και το “κουαρτέτο”.

Ως προς το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κ. ΜεΙμαράκης σημείωσε ότι  η οικονομία καταστρέφεται με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα πως «λέει για εκλογές μόνο και μόνο για να συσπειρώσει τους δικούς του».

«Αξίζει να γίνουν εκλογές για να μείνει εκτός Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μερικοί ακόμα βουλευτές που αντιδρούν;» διερωτήθηκε και επανέλαβε πως «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στην οικονομία όμως υπάρχουν». Ταυτοχρόνως, τόνισε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: καθόλου συμφωνία ή κακή συμφωνία θεωρώντας ότι «στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει βελτίωση των όρων».