X

Καθορίζει τη στάση της η ΝΔ έναντι της συμφωνίας

Συνεδριάζει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε τη συμφωνία πολύ κακή.

Ant1news

Συνεδριάζει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να καθοριστεί η στάση του κόμματος έναντι της συμφωνίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τη συμφωνία πολύ κακή. «Από αυτά που ακούω η συμφωνία είναι επώδυνη και με πολλά και βαριά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύ χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού. «Χάθηκε εξαιρετικά σημαντικός χρόνος. Για το λόγο αυτό έρχεται και ως κατεπείγουσα η διαδικασία στη Βουλή. Θα περίμενα μεγαλύτερη δημοκρατικότητα από την κυβέρνηση ειδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η σημερινή κυβέρνηση πριν από λίγα χρόνια μας λοιδορούσε για το γεγονός πως φέρναμε προς ψήφιση συμφωνίες με δύο άρθρα ενώ σήμερα το πράττει ουσιαστικά εκβιάζοντας με το επιχείρημα πως δεν υπάρχει χρόνος. Ο κύριος Τσίπρας μας εκβιάζει σήμερα και όχι οι δανειστές», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε παράλληλα πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα. «Η χώρα δεν είναι σωματείο να κάνουμε εκλογές κάθε λίγο. Η χώρα θα πρέπει να κυβερνάται. Αν οι εκλογές έλυναν τα ζητήματα με τρόπο μαγικό θα κάναμε κάθε εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.