X

Σαμαράς: Συγγνώμη θα ζητήσουν για το “ξεπούλημα” των αεροδρομίων;

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού στην απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ant1news

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε συνεργάτες του επεσήμανε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα», υπενθύμισε, σημειώνοντας ότι «τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά που να βρεθεί ντροπή...».

Σήμερα η κυβέρνηση υπογράφει «αυτή την επικερδή συμφωνία που είχε επικρίνει μετά βδελυγμίας ως ‘ξεπούλημα’ ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπογραμμίζει τα οφέλη της συμφωνίας τονίζοντας ότι η πολύμηνη καθυστέρηση για την υπογραφή της σύμβασης, την οποία αποδίδει στον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, «είναι ακόμη μια συνέπεια της βαθύτατης σύγχυσης και απουσίας δημόσιας πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας».