X

Στρατούλης: το «όχι» θα βρει τρόπο να εκφραστεί στις εκλογές

Προάγγελος δημιουργίας νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ant1news

"Το αντιμνημονιακό μέτωπο, το "όχι" του δημοψηφίσματος θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί πολιτικά, μέσα από ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο, αντιμνημονιακό και πατριωτικό, που στόχο θα έχει την κατάργηση των προηγούμενων και του τρίτου μνημονίου που ψήφισε η Κυβέρνησης και την αντικατάσταση τους απο ένα αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο", τόνισε στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Δημήτρης Στρατούλης.

Προαναγγέλοντας ουσιαστικά μέσα στις επόμενες ώρες ενόψει των πρόωρων εκλογών, την δημιουργία ενός νέου κόμματος απο τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και όσους συμφωνούν με τις απόψεις τους, εντός και εκτός Βουλής, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι "θα βρουν τον τρόπο οι δυνάμεις του "όχι" μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, να συμπορευτούν πολιτικά στον δρόμο προς τις εκλογές".

Αναφορικά με την λαϊκή αποδοχή ενός τέτοιου μετώπου, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι "η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς και του λαού μας, έχει διαμορφωθεί η συνείδηση ότι το "όχι στο δημοψήφισμα δεν έχει ηττηθεί κι ότι θα επικρατήσει στο τέλος".

Ο κ. Στρατούλης πάντως, στην δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής απέφυγε να μπει σε ονοματολογία για το ποιοί, πέραν των γνωστών στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας μπορεί να τους ακολουθήσουν στην απόσχιση απο τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία νέου κόμματος, αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτημα αν σε αυτούς περιλαμβάνεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.