X

Πυρετώδεις διεργασίες στα κόμματα με φόντο τις εκλογές

Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα όργανα της ΝΔ. Συνάντηση Μεϊμαράκη-Ζωής. Συνέντευξη Τύπου από Θεοδωράκη και Λαφαζάνη.

Ant1news



Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, με την ανεξαρτητοποίηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του νέου κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και στη Νέα Δημοκρατία. Στις 15:30 συνεδριάζει από κοινού, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, σε διευρυμένη σύνθεση και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για να συζητήσει τις εξελίξεις.

 

Αυτή την ώρα και συγκεκριμένα από τις 13:00 ο Πρόεδρος της ΝΔ, που έλαβε την τριήμερη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ στις 18:00 θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, επίσης στη Βουλή.

 

Από πλευράς του, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι προκειμένου να τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε το λαό να στρίψει το τιμόνι προς τις νέες δυνάμεις, όπως το Ποτάμι. Το Ποτάμι να είναι ο εγγυητής μιας κυβέρνησης προοδευτικής και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πρόσθεσε και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως τα ψέματα ήταν πολλά.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη δημιουργία του νέου κόμματος «Λαϊκή Ενότητα».