X

Θεοδωράκης: Αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. Βλέπει τη Γεννηματά το Σάββατο ο Μεϊμαράκης.

Ant1news

Όπως το χειρίστηκε ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. «Εκλογές το συντομότερο με σεβασμό στις συνταγματικές διαδικασίες», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν τώρα οι εκλογές και να γίνουν στο τέλος του χρόνου αφού θα σταθεροποιείτο η οικονομία. Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας και κοινωνικές συναινέσεις ακόμη και στη θεωρητική, όπως είπε περίπτωση, το Ποτάμι να είχε αυτοδυναμία, δεν θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς για τις επικρίσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον τρόπο που χειρίστηκε τις διερευνητικές εντολές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι είναι καιρός που δεν παρακολουθεί τα λεγόμενα της, τα οποία αντανακλούν στον ψυχισμό της.

Από πλευράς του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συνεχίσει αύριο τις επαφές του, με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο στη Βουλή στις 12.00 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.