X

Γεννηματά: Να επιταχυνθούν οι εκλογές, το Grexit παραμένει στην αυλή μας

Δεν «βγαίνει» κυβέρνηση συνεργασίας είπε, αφού είδε τον Μειμαράκη. Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα, Αισιόδοξη για την πορεια του ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, «οι τυχοδιωκτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι επιζήμιες για την χώρα» κι ότι ο Πρωθυπουργός οδήγησε εκεί τις εξελίξεις  «γιατί φοβάται την στιγμή που θα φθάσει στους πολίτες ο λογαριασμός των 14 δις», λόγω των μέτρων του τρίτου μνημονίου.

«Φυσικά, οι συνταγματικές προβλέψεις πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθούν» είπε αναφερόμενη στο περιθώριο των τριών ημερών που έχει ο κάθε κάτοχος της διερευνητικής εντολής για να αναζητήσει συμμαχίες, όπως τόνισε όμως «δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στον μύλο της αδράνειας» κι αυτό διότι «το Grexit παραμένει στην αυλή μας» και «δεδομένης της σταθερής άρνησης του κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση» και «οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την χώρα», η οποία πρέπει να κυβερνηθεί με σταθερότητα όπως τόνισε. 

Αισιόδοξη για το ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά  επεσήμανε ότι οι επιλογές μας στα πρόσωπα και τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος έχουν στόχο «να δημιουργήσουμε τον τρίτο πόλο που χρειάζεται η χώρα», ενώ δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία  του ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του στις εκλογές λέγοντας ότι «ο κόσμος κατανοεί ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε από την πρώτη γραμμή  την μόνη εθνική γραμμή, την παραμονή στην Εευρωζώνη», σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αδικηθεί».

Κλείνοντας τις δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «βλέπω πολύ σημαντική επιστροφή στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα».