X

Λαφαζάνης: Ούτε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Θα εξαντλήσω τον χρόνο της τρίτης διερευνητικής εντολής, είπε, αφού συνάντησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ant1news

«Ξέκοψε» κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης, ακόμη και μετεκλογικά όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του μετά από την συνάντηση του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπου τόνισε ότι «με κόμματα τα οποία έχουν ψηφίσει μνημόνιο, στηρίζουν μνημόνιο κι εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος στηρίζει στην διαμάχη με το Μαξίμου - που την αποκάλεσε δικτάτορα - την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση του για παραίτηση της Κυβέρνησης με στόχο την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι «Αυγουστιάτικες εκλογές-εξπρές δείχνουν βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία, δείχνουν φόβο για τον ελληνικό λαό, θέλουν να τον αποπροσανατολίσουν, να υφαρπάξουν την ψήφο του».

Στην συνάντηση του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «για εμάς τα μνημόνια αντιπροσωπεύουν φτώχεια, λιτότητα και υποτέλεια», ενώ αργότερα στις δηλώσεις του, στρέφοντας ξανά τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η επόμενη θα είναι συνεπής αντιμνημονιακή Βουλή και όχι «μαϊμού»-αντιμνημονιακή, θα εφαρμόσει αντιμνημονιακή πολιτική και θα έρθει σε σύγκρουση με τους ευρωπαίους.

Θα εξαντλήσω τον χρόνο της εντολής

Μετά από την συνάντηση  του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επαφών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει λάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε «δεν πιστεύω  ότι από αυτήν την Βουλή μπορεί να προκύψει αντιμνημονιακή κυβέρνηση».

 

Δήλωσε ότι «οι διαφορές που έχουμε με την Νέα Δημοκρατία είναι αγεφύρωτες, χαώδεις, ωστόσο είχαμε ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μέσα από την ριζική διαφορετικότητα των θέσεων μας».

 

Ερωτηθείς για το κατά πόσον θα αξιοποιήσει τον χρόνο της τρίτης διερευνητικής εντολής που θα του δοθεί το αργότερο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα αξιοποιήσει τον χρόνο της διερευνητικής εντολής, ο οποίος είναι ουσιαστικός , όπως είπε χαρακτηριστικά.