X

Λαφαζάνης στο CNBC: Δε θα διστάσουμε για το Grexit

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό δίκτυο CNBC, ο ηγέτης της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως δε θα διστάσει να επαναφέρει τη δραχμή.

Ant1news

«Εάν είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του προγράμματός μας, δε θα διστάσουμε να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη και να επαναφέρουμε το εθνικό νόμισμα», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν θεωρώ πως θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται οι προπαγανδιστές της ζώνης του ευρώ», συμπληρώνει.

Όπως σημειώνει το οικονομικό δίκτυο CNBC, o 63χρονος Λαφαζάνης εναντιώθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, που επιδιώκει κυβερνητικές παρεμβάσεις στην οικονομία, σε ένα ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο υιοθετεί πρακτικές του σύγχρονου καπιταλισμού.

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχώρησε από τις θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχθηκε μία δανειακή συμφωνία, η οποία ζητά καταστροφικές πολιτικές – συμπεριλαμβανομένων των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις – οι οποίες θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Όσον αφορά στη στάση της Γερμανίας, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει τα εξής: «Δεν ξέρω αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει τώρα το Grexit, αλλά συνέβαλε στη διαμόρφωση του προγράμματος. Ουσιαστικά, οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις που περιέχονται σε αυτό το μνημόνιο είναι προτάσεις του Σόιμπλε», επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο άρθρο του CNBC, υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο κ. Λαφαζάνης επιδίωξε τη στενότερη συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας.