X

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας την "κοπανάει"

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ant1news


«Φτηνιάρικα ψέματα» καταλόγισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον Αλέξη Τσίπρα  εκτιμώντας ότι «την κοπανάει» μέσω των εκλογών διότι δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA,  κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έλεγε ψέματα, ενώ είχε αποφασίσει τις εκλογές από τις 12 Ιουλίου.

«Είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές», πρόσθεσε  και παρατήρησε ότι αρχηγοί τριών κομμάτων εξήγησαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι απαιτείται σταθερότητα και όχι εκλογές.

«Είναι δυνατόν την τετραετή θητεία να την κάνει σε έξι μήνες; Τι έρχεται να πει; Ότι θα αλλάξει το μνημόνιο που υπέγραψε; Στο τέλος θα γίνει αντιμνημονιακός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. θα κάνει «ό,τι πει ο λαός», διευκρινίζοντας ότι είναι υπέρ της «συνεργασίας με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα». Δήλωσε, πάντως, σίγουρος πως ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα του ζητήσει να τον στηρίξει σαν Πρωθυπουργό αν είναι πρώτο κόμμα.

Κατά τον κ. Μεϊμαράκη  οι πολίτες τον Ιανουάριο συνέκριναν τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης με το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα θα κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια.

Αναφερόμενος, τέλος, στο μνημόνιο, σημείωσε ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία σε συνεννόηση με τους δανειστές θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε βελτιώσεις.