X

Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών

Οι περιστάσεις απαιτούν ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα κάνει παρελθόν τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του.

Ant1news

Το αποτέλεσμα της “Λαϊκής Ενότητας” θα είναι η ευχάριστη θετική δημοκρατική έκπληξη των εκλογών. Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επένδυση”.

O κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει πως σήμερα «οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν ένα παλλαϊκό πανδημοκρατικό μέτωπο που θα κάνει τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία παρελθόν, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανεξαρτησίας και προοδευτικής ανάπτυξης».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει ότι η “Λαϊκή Ενότητα” «θα στηρίξει ή θα συμμετάσχει μετεκλογικά σε κυβέρνηση, μόνο αν αυτή διακηρύξει και εφαρμόσει μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία» και προσθέτει πως η “Λαϊκή Ενότητα” δεν είναι ένα μέτωπο απλής διαμαρτυρίας αλλά δύναμη που φιλοδοξεί γρήγορα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για να τερματίσει οριστικά το καθεστώς της λιτότητας και της εθνικής υποτέλειας.

Επισημαίνει επίσης ότι η ευρωζώνη «έχει μετατραπεί σε μια ιδιόμορφη γερμανική οικονομική φυλακή, εντός της οποίας εφαρμόζονται εξοντωτικές πολιτικές, ιδιαίτερα σε βάρος των ασθενέστερων χωρών» και τονίζει: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια και σταθερότητα ένα αντιμνημονιακό δρόμο προοδευτικών μετασχηματισμών, χωρίς να αμφισβητήσει τη θέση της στη Γερμανική ευρωζώνη».

Ερωτηθείς αν στην προεκλογική περίοδο θα ζήσουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ πρώην συντρόφων στο ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό επίπεδο, υπογραμμίζει: Η διαφωνία μας με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές μπορεί να είναι πελώρια και οι διαφορές μας με αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις αγεφύρωτες, αλλά είναι διαφορές καθαρά πολιτικές και δεν έχουν καμία προσωπική διάσταση ή διάσταση «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί συνεργασίας του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.