X

Μεϊμαράκης: δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ή τιμωρητικής ψήφου

Τι είπε απο την Κορινθία για το κριτήριο βάσει του οποίου πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες. Τι δηλώνει για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Ant1news

Τις περιοδείες του ανά την επικράτεια συνεχίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δίνει μάχη "στήθος με στήθος" με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 7 δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. 

Ο κ. Μεϊμαράκης απήυθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τι θα ρίξουν στην κάλπη με το βλέμμα στο μέλλον και κριτήριο το ποιοι «μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας».

Από την Κορινθία όπου περιόδευσε το πρωί της Κυριακής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών, ωστόσο όπως είπε σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μία «χαμένη ψήφο», καθώς όπως τόνισε «η ψήφος αγανάκτησης, η ψήφος τιμωρίας, δεν οδηγεί σε λύσεις»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού συνάντησε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας τόνισε ότι «οι πολίτες είναι ακόμα θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα, είναι πικραμένοι και αγανακτισμένοι και εν πολλοίς είναι προβληματισμένοι για το τι θα ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου», καθώς όπως σημείωσε «πολλοί ψήφισαν με σκέψη τη λύση του μεταναστευτικού, το οποίο όμως οξύνθηκε. Ψήφισαν με τη σκέψη πως θα τιμωρήσουν το μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τελικά θα πληρώσουν 90 δις επιπλέον».

Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αυτήν την φορά οι πολίτες «πρέπει με κριτήριο την πορεία της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να πάνε στις κάλπες και να  σκεφτούν ποιος τους είπε τί, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να προχωρήσουν μαζί με τα κόμματα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας».

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζει ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση και λογική, στο πλαίσιο των οποίων δεν απέκλεισε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Παράλληλα, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο.

"Θέλησα να σας επισκεφτώ για να εκπέμψω το μήνυμα της ευχαριστίας προς την Εκκλησία σε αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, που δοκιμάζεται ο λαός μας. Θέλω να αναδείξω το έργο της Εκκλησίας, την προσπάθεια που κάνετε ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή, αγάπη και χριστιανική αδερφοσύνη, όπως κηρύσσεται από εσάς τους Ιερωμένους. Γι’ αυτό, με σεβασμό έρχομαι Σεβασμιότατε να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ξέρω και την πολύ καλή δράση της δικής σας Μητρόπολης, ξέρω την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για όλους τους πολίτες, οι οποίοι -πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες- είναι οι άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να παλέψουμε. Με αυτές τις σκέψεις ήρθα να ζητήσω την ευλογία σας", ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης κατά τον διάλογό τους. 

Από πλευράς του, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος του είπε: "ξέρω πως αγαπάτε και την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, οπότε και μόνο το ότι είστε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της πατρίδας μας, εμείς σας εμπιστευόμαστε και δεν σας κρύβουμε ότι περιμένουμε πολλά. Τα υπόλοιπα είναι του Θεού και των ανθρώπων".