X

«Τα κόμματα της Αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά από αρχές»

Κείμενο-παρέμβαση στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ από την κίνηση των «53», με κριτική στην ηγεσία του κόμματος.

Ant1news


«Τα κόμματα της Αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά από αρχές, ιδέες, προγράμματα και τους αγώνες των ανθρώπων της» , υπογραμμίζει η κίνηση των «53» με κείμενο-παρέμβαση που κατέθεσε στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι «53» ασκούν κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τη μη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου, που οδήγησε σε αποχωρήσεις, όσο και  για την επτάμηνη διακυβέρνηση  επισημαίνοντας  ότι δόθηκε το σήμα ότι το μόνο καθήκον του κόμματος, ήταν να παρακολουθεί τις κυβερνητικές αποφάσεις και να τις στηρίζει στην κοινωνία.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη να «αποκλείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στη συγκρότηση κυβέρνησης με κόμματα που το πρόγραμμά τους είναι ασύμβατο με το δικό του πρόγραμμα» καθώς και ότι χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο με προετοιμασία και συμμετοχή της κοινωνίας, με ουσιαστική σχέση με την ευρωπαϊκή αριστερά, που να οδηγεί έξω από τα μνημόνια και τα νεοφιλελεύθερα μονοπάτια.

Ως  προς τη  συγκρότηση των ψηφοδελτίων υποστηρίζουν πως «θα είμαστε αντίθετοι μέχρι τέλους σε νοοτροπίες και πρόσωπα, που κινήθηκαν στον αντίποδα της αριστεράς, που την πολέμησαν και σηματοδοτούν ένα συντηρητικό, από την πλευρά των αξιών, κόσμο».

Μέσα από την κίνηση των «53» εκφράζονται μια σειρά από προβεβλημένα στελέχη, όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Θοδωρης Δρίτσας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, από το βήμα της Σύσκεψης, άσκησε, εμμέσως, κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.