X

Σακελλαρίδης: Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί, αλλά…

«Το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ant1news


Με τη φράση «αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί» ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την κάθοδό του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, βάζοντας τέλος στην περί του αντιθέτου φημολογία.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε, πάντως,  ότι «το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας πως  «το θέμα είναι να επιλέξουμε τις μάχες που πρέπει να δώσουμε ώστε να βάλουμε μπροστά το δικό μας πρόγραμμα»

Παράλληλα, επεσήμανε το πρόβλημα της «διάσπασης και της αποστράτευσης» σημειώνοντας πως «είμαστε αναγκασμένοι να αναστοχαστούμε όχι μόνο για να ξεπεράσουμε την αριστερή μελαγχολία αλλά και για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη γνώση και αποφασιστικότητα».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε, εμμέσως , κριτική και στην επτάμηνη κυβερνητική θητεία λέγοντας  ότι "απαραίτητη προϋπόθεση για να πατήσει ισχυρά στα πόδια της η κυβέρνηση είναι το ίδιο το κόμμα, το οποίο δεν είναι βαρίδι».

Ταυτοχρόνως, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα κόμμα που θα λειτουργεί με βάση επιτελεία και δημοσκοπήσεις και θα καλεί τα μέλη του μόνο για να δώσει εκλογικούς αγώνες και να στελεχώσει κυβερνητικές θέσεις. Αντιθέτως , εξήγησε ότι χρειάζεται ένα κόμμα «που θα συνδέεται με την κοινωνία και θα ακούει την κριτική της».

«Τα κόμματα της Αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά από αρχές, ιδέες, προγράμματα και τους αγώνες των ανθρώπων της», υπογραμμίζει, με κείμενο-παρέμβαση, και η κίνηση των «53» μέσα από την οποία εκφράζεται και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.