X

Βούτσης: Δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλο συνασπισμό στην Ελλάδα

Στόχος η αυτοδυναμία τονίσει κι αποκλείει κάθε περιθώριο συνεργασίας με την ΝΔ. Τι λέει για ενδεχόμενη σύμπραξη με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Τον ξεκάθαρο στόχο της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου - για τις οποίες τα κομματικά επιτελεία δουλεύουν ήδη στο φουλ - επανέλαβε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον BHMA FM, ενώ νωρίτερα σε άλλη συνέντευξη του ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός σε ότι αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα στελέχη, χωρίς να κατονομάσει κάποιον, τονίζοντας ότι έχει τελειώσει "τουλάχιστον για την Αριστερά, το σταριλίκι".

«Θεωρούμε πως θα είναι πολύ καλύτερο να είναι μια κυβέρνηση που θα μπορεί από μόνη της, με την πλειοψηφία της, να προχωρήσει το πρόγραμμά της. Από εκεί και πέρα, ο λαός θα δώσει όλο το παζλ και το νέο σκηνικό. Αλίμονο εάν πηγαίναμε σε μια εικοτολογία που θα περιμέναμε να ψηφίσει ο άλλος ή ο «παράλλος» για να συνδράμει την προσπάθειά μας. Σ’ αυτό το οποίο είμαστε απολύτως κατηγορηματικοί είναι για το παλιό πολιτικό σκηνικό (ενν: ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία) και ιδίως με τη Νέα Δημοκρατία», λέει στο ΒΗΜΑ.

«Περιθώριο για μεγάλο συνασπισμό στην Ελλάδα δεν υπάρχει», τονίζει ο Νίκος Βούτσης κλείνοντας κάθε πόρτα συνεργασίας με την γαλάζια παράταξη.

Στον αντίποδα άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για πιθανή συνεργασία με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι «με τα σημερινά δεδομένα, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει (ενν. περιθώριο συνεργασίας), όμως, από εκεί και πέρα, με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενσκήψουμε όλοι, για να το εξετάσουμε, διότι σε άλλες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε».

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βούτσης «το “μόνοι μας” προφανώς θα έχει ελαστικότητες, πολύ πέραν όμως του μεγάλου συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία και θα το δούμε τότε. Μπορεί δηλαδή πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο ή διαφορετικές πολιτικές δεσμεύσεις να είμαστε υποχρεωμένοι τότε, όμως, επαναλαμβάνω, να τις αφουγκραστούμε».