X

«Χοντρός εμφύλιος» στη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ

Πυρά από Κουβέλη για τη συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ. Τι του απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ant1news



«Εμφύλιος» με βαριές κουβέντες και δύο περίπου ισάριθμα - τουλάχιστον σε επίπεδα Κεντρικής επιτροπής - στρατόπεδα, έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την σύμπραξη του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε σήμερα την έντονη διαφωνία του για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε μεθοδεύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου, κατηγορώντας τον για «σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος», τονίζοντας ότι ο ίδιος θα συγκαλέσει συνδιασκέψεις στελεχών γιια τον επανακαθορισμό της πορείας του κόμματος.

Η απάντηση Θεοχαρόπουλου στον Κουβέλη

Απαντώντας στον κ. Κουβέλη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισήμανε ότι οι συλλογικές αποφάσεις των οργάνων πρέπει να τηρούνται. «Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αριστεράς να τηρούμε τις συλλογικές αποφάσεις. Να ακούγονται δηλαδή όλες οι απόψεις και καλώς ακούγονται, αλλά στη συνέχεια, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις, να τηρούνται. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον «BHMA FM».

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση – όπως άκουσα δηλώσεις σήμερα του πρώην προέδρου – αυτή είναι μια πολιτική στάση αντίθετη από αυτή της ΔΗΜΑΡ και τις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων. Δεν μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε πίσω από οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολιτικές του αποφάσεις. Το τι κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ζήτημα και ως πρόεδρος αυτό διασφαλίζω, τι κάνει η ΔΗΜΑΡ. Οι ατομικές πορείες είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, δε, στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως «από σήμερα δημιουργούνται κοινές επιτροπές των κομμάτων και έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταρτιστεί τα ψηφοδέλτια. Ενιαία θα αντιμετωπιστούν και δεν θα υπάρχει η μία λίστα και η άλλη λίστα».