X

Λαφαζάνης: η λύση στην κρίση προϋποθέτει έξοδο από το ευρώ

Εξαπέλυσε πυρά στον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε σίγουρος ότι η Λαϊκή Ενότητα θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα στις εκλογές. Τι είπε για την αναπτυξιακή πρόταση της.

Ant1news

«Η άλλη λύση υπάρχει και προϋποθέτει την έξοδο από την Ευρωζώνη» επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του, μόλις τρεις εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες κι ενώ όλα τα κομματικά επιτελεία έχουν βάλει στο φουλ τις μηχανές του προεκλογικού αγώνα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «άλλη λύση για τη χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, το οποίο για να εφαρμοστεί χρειάζεται την έξοδο από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αν περιμένουμε από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα κλπ, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για μας είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα βρούμε συμμάχους και χρηματοδοτήσεις εάν κάνουμε εμείς το βήμα. Εμείς πρώτα απ' όλα πρέπει να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά σε νέους εναλλακτικούς δρόμους. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για μας», είπε χαρακτηριστικά».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε ξανά στον Αλέξη Τσίπρα  λέγοντας μεταξύ άλλων «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε την στροφή. Δυστυχώς, με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε στο ίδιο σχήμα».

Σε ότι αφορά τις εκλογές απάντησε «στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε «μαγικά ραβδιά δεν έχουμε, δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο, όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου «δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ». Πόσες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Είναι κατεστραμμένες ; Όχι φυσικά. Η ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της ευρωζώνης προς το αδιέξοδο; Δεν είπαμε ότι ο δρόμος έξω από την ευρωζώνη θα είναι εύκολος. Εδώ που φτάσαμε και όχι με ευθύνη της Λαϊκής Ενότητας , δεν υπάρχουν ανθόσπαρτες επιλογές. Ο δρόμος που προτείνουμε θα έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος που προσφέρει ελπίδα και θετική προοπτική για τον τόπο».