X

Θεοδωράκης: Μεγάλο θράσος του Τσίπρα να ζητά αυτοδυναμία

«Οι επιλογές του ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες. Το παραδέχεται και ο ίδιος».

Ant1news


«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς, τους ερασιτέχνες αλλά και τους πονηρούς, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες που την κρατάνε γονατισμένη όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις δεκαετίες» διεμήνυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας του Ποταμιού.

Από το κατάμεστο Αμφιθέατρο Κήπος των Εποχών, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «πολύ μεγάλο θράσος να θέλει να είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός» καθώς  «οι επιλογές του ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες. Το παραδέχεται και ο ίδιος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έστρεψε, όμως, τα «πυρά» του και  στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και από την άλλη, είπαμε οι αμόλυντοι. Ψηφίστε ξανά ΝΔ να επιστρέψουμε στις ωραίες μέρες του 2014 – του 2013 – του 2012. Για καινούργιους φόρους – για καινούργιες περικοπές – για νέα λιτότητα και λίγες, έως καθόλου, μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, ανακοίνωσε τις προτάσεις του κινήματος για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος αναφέροντας , μεταξύ άλλων: «Κανείς να μην μπορεί να γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα ή ανάλογη υπηρεσία στο δημόσιο όπου θα έχει μπει νόμιμα όμως, μέσω ΑΣΕΠ και όχι από το παράθυρο. Να σταματήσουν να κυβερνούν οι άεργοι, τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, οι θλιβεροί στρατηγοί των κομματικών μηχανισμών» και  συμπλήρωσε προτείνοντας : «Κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή. Ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 θητείες σε όλη του την ζωή. Και βέβαια καμία σύνταξη από τη Βουλή – σύνταξη παίρνεις από το επάγγελμά σου».