X

Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα θέλει να καταργήσει και τα τρία μνημόνια

Στόχος μας είναι να αναδειχθούμε τρίτη πολιτική δύναμη, τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης. Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το plan B του Βαρουφάκη.

Ant1news

Για τους στόχους της Λαϊκής Ενότητας και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στο Βήμα FM.

Όπως τόνισε ο κ. Στρατούλης η Λαϊκή Ενότητα θέλει να καταργήσει και το πρώτο και το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ταυτόχρονα, όπως είπε «να τιμήσουμε το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα».

«Στόχος μας είναι να αναδειχθούμε τρίτη πολιτική δύναμη, με πολύ ισχυρό ποσοστό και είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτό, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να υποστηρίξουμε πολιτικούς και κοινωνικούς σκοπούς και λαϊκούς αγώνες για την ακύρωση των μνημονίων, διότι εμείς είμαστε αντιμνημονιακοί. Εμείς, με δυνάμεις που επιμένουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το τρίτο μνημόνιο δεν μπορούμε να συνασπιστούμε και να συμμαχήσουμε πολιτικά», ανέφερε ο κ. Στρατούλης.  

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι το πρόγραμμά του είναι το μνημόνιο… Ένα και βασικό συνέβη: ήταν πολιτική του επιλογή. Ένα ή δύο μήνες πριν την κρίσιμη ώρα, έκανε την πολιτική επιλογή ότι όποια διαπραγμάτευση κάνει, θα την κάνει στα πλαίσια του ευρώ και της Ευρωζώνης. Απέρριψε δηλαδή τη δυνατότητα που υπήρχε να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και να διασφαλίσει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα αμφισβητούσαν ακόμη και την Ευρωζώνη». 

Σχετικά με το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη επισήμανε πως «εμείς, σαν υπουργοί, δεν είχαμε εικόνα. Είναι σαφές ότι οι εντολές στον κ. Βαρουφάκη πρέπει να δόθηκαν από τον πρωθυπουργό και να ξεκινήσει αυτή την προετοιμασία και να τη σταματήσει. Σαν υπουργοί, στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, συλλογικά, δεν το είχαμε κουβεντιάσει». 

Ο κ. Στρατούλης σχολίασε και τη δήλωση Τσίπρα σχετικά με τον υπουργό που φοβόταν την κατάρρευση των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν το είπε κάποιος από εμάς. Έχει ειπωθεί στο Μαξίμου από υπουργούς, ενδεχομένως, αλλά όχι από αυτούς που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Ενότητα και ήταν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Τέλος, για τις μελλοντικές προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα είπε ότι «συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τον Μανώλη Γλέζο και πιστεύουμε ότι μέχρι αύριο-μεθαύριο θα ευοδωθούν».