X

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις

Οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «αναταράξεις» που προκάλεσε η διάσπασή του και αποτυπώνονται στα γκάλοπ. Στο Αιγάλεω σήμερα ο Τσίπρας.

Ant1news

Στήθος με στήθος παλεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, καθώς η μεταξύ τους «ψαλίδα» στην πρόθεση ψήφου όλο και κλείνει. Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει πλέον στην αύξηση συσπείρωσης του κόμματος και η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, περνώντας έτσι στην «αντεπίθεση» για την κατοχύρωση της πρωτιάς την 20η Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην Κρήτη, μιλά σήμερα στο Αιγάλεω και αύριο στη Λιβαδειά, συνεχίζοντας το «όργωμα» της Ελλάδας.

Η απολογητική στάση του απελθόντος Πρωθυπουργού σταματά από το πρωί της Κυριακής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει στο πλάνο το σύνθημα «μόνο μπροστά» από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι λίστες του κόμματος θα έχουν ήδη ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή, ενώ η σειρά των εκλεγμένων της 25ης Ιανουαρίου δε θα αλλάξει. Οι αποχωρήσεις στελεχών θα καλυφθούν, κυρίως, από εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Γιάννη Πανούση, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δε θα είναι υποψήφιος.

Το φλέγον ζήτημα παραμένει το Επικρατείας, το οποίο θα υποστεί πλήρη αλλαγή. Η μόνη σίγουρη θέση στη λίστα του είναι αυτή του Κώστα Δουζίνα, διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics, όπως και άλλων ακαδημαϊκών. Η υποψηφιότητα καλλιτεχνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως Λαζόπουλος και Μικρούτσικος για παράδειγμα, απομακρύνεται.

Αλέξης Μητρόπουλος και Φώτης Κουβέλης θα είναι εκτός, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ανταλλάγματα.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος εξακολουθούν να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες με μικρότερα κόμματα.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, σημειώνουν ότι είναι πρόωρο κάθε συμπέρασμα, υπενθυμίζοντας τι είχε συμβεί στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ακόμα εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας και αν αυτός δεν επιτευχθεί, θεωρείται δεδομένη η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αν ξεπεράσουν το όριο του 3%.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Βούτσης και η Όλγα Γεροβασίλη, αφήνουν «παράθυρο» συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.