X

Με «βολές» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μεϊμαράκη

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί "αχρήστων εργαζομένων". Τι απαντά η ΝΔ. Αντίδραση και από τους ΑΝΕΛ.

Ant1news

Για «Νέα Δημοκρατία των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας και της ανεργίας» κάνει λόγο ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί απάντηση στη δήλωση που έκανε από το Ηράκλειο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης περί «αχρήστων εργαζομένων που ξαναβρήκαν δουλειά στο Δημόσιο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μεϊμαράκης, αποκαλεί “άχρηστους” τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο δημόσιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι αναμενόμενο μέσα στον πανικό της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει, να ρίχνει λάσπη και να δημιουργεί τεχνητή ένταση. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξαν. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επικριτικά, αποκλειστικά και μόνο στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και σε κανέναν άλλον», απάντησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Πολλές φορές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έχει καταστήσει σαφές, ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε σκέψεις ρεβανσισμού. Σεβόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε μαζί τους τη δράση μας για ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη, που να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων», προστίθεται η ανακοίνωση.

Επίθεση Χρυσοβελώνη σε Μεϊμαράκη

Οξεία επίθεση εναντίον του Προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε την ίδια ώρα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα και τα "ψόφια κέφια" κρύβει το πρόσωπο του κυνισμού, της βαρβαρότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ο κ. Μεϊμαράκης, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να χαρακτηρίσει "άχρηστους", όσους απέλυσε η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από το δημόσιο, τους καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου», τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Και ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του προκατόχου του, του κ. Σαμαρά, όταν απειλεί ανενδοίαστα με νέες απολύσεις από το Δημόσιο. Ας μην εγκαλεί ως «μνημονιακούς» τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο υπέρ το δέον μνημονιακός κ. Μεϊμαράκης, που εκπροσωπεί αποκλειστικά το «χθες» στην πολιτική ζωή. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν γίναμε και ούτε θα γίνουμε ποτέ μνημονιακοί, όπως η Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά-Μεϊμαράκη», συμπληρώνει.