X

Τσίπρας: Ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν, κερδίζουμε το αύριο

Επιτέθηκε σφοδρά στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το Αιγάλεω. Ζήτησε ισχυρή εντολή από τον λαό στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Τι είπε για τις συνεργασίες.

Ant1news



Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν, κερδίζουμε το αύριο, ήταν το μήνυμα που έστειλε απόψε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Αιγάλεω ενόψει των εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα οξύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη των δανειστών, ενώ ζήτησε από τον λαό να δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις 20 του Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο. Ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν τα κόμματα και οι πολιτικοί του χθες. Τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την οικονομία από τη κρίση και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα στη στέρεη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έστρεψε τα πυρά του στη ΝΔ.

«Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους να τελειώσουνε μαζί μας. Για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής. Με επικεφαλής τον κ. Μεϊμαράκη, την προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού. Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο. Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει. Τον κ. Μεϊμαράκη», υπογράμμισε και τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει γύρω του το πιο παλιό από το παλιό».

«Ε λοιπόν δε θα σας τη κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός. Θα δώσει ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και ξέκοψε κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε», είπε και σημείωσε πως «η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω».

«Με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, ισονομίας και δικαιοσύνης, ανασύνταξης του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος, η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός και έθεσε το εξής δίλλημα: «Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;».