X

Γεννηματά: Γραφικές οι κοκορομαχίες ανάμεσα στην καρικατούρα δικομματισμού

Συνάντηση με το προεδρείο του ξενοδοχειακού επιμελητήριου Ελλάδος είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για τον τουρισμό, την οικονομία αλλά και για την αυτοδυναμία.

Ant1news

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματός της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που άπτονται του ελληνικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επεξεργάζονται ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη».

«Συζητάμε με όλους τους εκπροσώπους των φορέων. Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και είναι ένας τομέας που θα πρέπει να μας ενώνει, που πρέπει να μας οδηγεί και που μας δείχνει την αναγκαιότητα για πολιτική σταθερότητα για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας μετά από αυτές τις εκλογές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , προσθέτοντας ότι «η αυτοδυναμία ανήκει οριστικά στο παρελθόν και οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε αυτήν την καρικατούρα δικομματισμού καταντούν γραφικές». 

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και ουσιαστική τη συζήτηση με τους εκπροσώπου του ξενοδοχειακού κλάδου.

«Βάζουμε στόχο να αυξήσει το μερίδιό του ο ελληνικός τουρισμός στην ανταγωνιστική αυτή αγορά. Πώς θα γίνει αυτό; Πριν από όλα πρέπει να επενδύσουμε σε υποδομές: σε λιμάνια, σε μαρίνες, σε αεροδρόμια. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, να επενδύσουμε στην εκπαίδευση. Θα πρέπει πια να φτάσουμε να έχουμε ένα τουριστικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Βεβαίως και υγιείς εργασιακές σχέσεις. Θα πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Ποιοτικές υπηρεσίες. Και πάνω από όλα αυτό που βλέπουμε ότι ήδη δοκιμάζεται και αποδίδει έστω και πιλοτικά είναι η διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει να στηριχθεί το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα για το ελληνικό πρωινό. Μπορούμε, έτσι, μέσα από τη διασύνδεση αυτών των σημαντικών κλάδων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται απόφαση, σχέδιο, δουλειά και σταθερότητα», δήλωσε η κ. Γεννηματά.