X

«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εντός της ημέρας ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής ή δεύτερο στο Επικρατείας θέλουν οι πληροφορίες τον Τσακαλώτο.

Ant1news

Στις 10 ξεκίνησε η κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Με το επιτελείο της Κουμουνδούρου να κινείται συντηρητικά με λίγα ανοίγματα, με αναφορές από το χώρο της Αριστεράς και αξιοποίηση στελεχών που είχαν μείνει εκτός ψηφοδελτίων στις προηγούμενες εκλογές, δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγές αναμένονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο επικεφαλής φαίνεται πως θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κι αν όχι το δεύτερο όνομα στη λίστα, από την οποία θα φύγουν στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και η Ράνια Αντωνοπούλου, που μετακινούνται σε άλλες περιφέρειες. Επαφές για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχουν γίνει με ακαδημαϊκούς, όπως με τον Κώστα Δουζίνα και Κώστα Βεργόπουλο. Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου. Επαφές έχουν γίνει και με τους κκ Λαοκράτη Βάσση, Σάββα Ρομπόλη και Θανάση Λεβέντη. Προβληματίζουν, ωστόσο, οι μεταγραφές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, του Μάρκου Μπόλαρη και από τη ΔΗΜΑΡ, της Μαρίας Γιαννακάκη.

Στις λίστες αναμένεται να ενταχθούν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Δημήτρης Μάρδας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σχετικά με το θέμα της συμμετοχής ή όχι του Αλέξη Μητρόπουλου στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής, φαίνεται πως δόθηκε λύση, με τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής να δέχεται την πρόταση να καταλαμβάνει την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Ο σχεδιασμός της προεκλογικής καμπάνιας έχει ολοκληρωθεί και βρίσκονται στον αέρα ήδη τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό - Κερδίζουμε το αύριο». Η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου των τελευταίων επτά μηνών, η προβολή πλεονεκτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο να διαπραγματευτεί αποτελεσματικότερα την υλοποίηση της συμφωνίας και η ανάδειξη των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει αύριο στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, είναι οι τρεις βασικοί άξονες της προεκλογικής καμπάνιας της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά του αρχικούς ενδοιασμούς που είχε, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας θα αφορά σε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής τακτικής είναι η «απάντηση» στις όποιες βολές που εκτοξεύονται από την Νέα Δημοκρατία, είτε μα ανακοινώσεις, είτε με προσωπικές παρεμβάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες επιτέθηκε στην ΝΔ για τις θέσεις της στο προσφυγικό και τους χειρισμούς που είχε κάνει ως κυβέρνηση.

Στο τι μέλλει γενέσθαι από 21 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετικές αναφορές του κ.Τσίπρα, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποκλειστεί ή αποτραπεί σενάριο νέων εκλογών.