X

Οι υποψήφιοι με Το Ποτάμι σε όλη την χώρα

Σε Θεσσαλονίκη και Χανιά υποψήφιος ο Σταύρος Θεοδωράκης. Υποψήφιοι μεταξύ άλλων οι Καφετζόπουλος, Τατσόπουλος, Τσιόδρας. Οι "εκπλήξεις" με Τσίπρα και Δαμανάκη.

Ant1news

Τους υποψηφιούς που στελεχώνουν τις λίστες του στις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε Το Ποτάμι, μία ημέρα μετά την επισημοποίηση της κατάληψης της κορυφής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος απο τον Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσαλονίκης και στα Χανιά (τρίτος αρχηγός υποψήφιος στην Κρήτη, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη).

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθηνών είναι ο Σπύρος Λυκούδης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου κια στην 10η ο Πλάτων Τήνιος.

Στην Β΄ Αθηνών, επικεφαλής είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός, ακολουθούν οι βουλευτές του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς και Αντιγόνη Λυμπεράκη, στην 5η θέση είναι η Αθηνά Δρέττα (πρώην ΓΓ Υπ. Εργασίας) και στην 6η θέση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα ανεξάρτητος, συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κορινθία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας στην δεύτερη θέση στην Περιφέρεια Αττικής, ο ηθοποιός και βουλευτής Νίκος Ορφανός έχει τοποθετηθεί επικεφαλής στην Β΄ Πειραιώς, ενώ στην Α΄ Πειραιώς αλλά στην 7η θέση είναι υποψήφιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιός του δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ.

Απο τα ...αξιοσημείωτα των ψηφοδελτίων του Ποταμιού είναι ότι σε αυτά μετέχουν αρκετοί συνεπώνυμοι πολιτικών απο άλλους χώρους, όπως η Μαρία Δαμανάκη (8η στο Ηράκλειο), ο Αλέξανδρος Τσίπρας (3ος στην Αιτωλοακαρνανία), αλλά  και ο Αναστάσιος Παπαθεμελής (Α΄ Θεσσαλονίκης). 

Μάλιστα, οι υποψήφιοι του Ποταμιού στην Κρήτη παρουσιάστηκαν απο τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο, από όπου κάλεσε Τσίπρα και Μεϊμαράκη σε ένα ντιμπέιτ μόνο για την Κρήτη.

Υποψήφιοι απο δημιουργικές ομάδες

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, "Το Ποτάμι, μέσα σε επτά μήνες κατάφερε να διευρύνει τις εκλογικές του λίστες, εγκολπώνοντας ανθρώπους που ανήκουν στις δημιουργικές δυνάμεις και συνομιλούν απευθείας με την τοπική κοινωνία".

Το Ποτάμι αναφέρει ακόμη ότι "οι 396 υποψήφιοι, 408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προέρχονται από το χώρο της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τον αγροτικό κλάδο. Η εκπροσώπηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως ΑΜΕΑ, χρόνια πάσχοντες, ΛΟΑΤ κλπ. αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην επιλογή των υποψηφίων. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό του γυναικείου φύλου ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο αγγίζει το 35%. Το Ποτάμι συμπλέοντας με άλλες δυνάμεις αλλά κυρίως έχοντας συμμάχους τους πολίτες και με αυξημένο κατά 5% τον απόλυτο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου ξεκινά τη μάχη των εκλογών έτοιμο να διαμορφώσει την επόμενη μέρα".

Οι υποψήφιοι Του Ποταμιου σε όλη την χώρα (ΕΔΩ)