X

Οι "Γιάννηδες" πρωταγωνιστούν στο νέο σποτ της ΝΔ (βίντεο)

Παππούς και εγγονός οι κεντρικοί ήρωες στο νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

«Μία μέρα στη ζωή του Γιάννη και του Γιάννη, παππού και εγγονού», τιτλοφορείται το νέο προεκλογικό σποτ της Νεάς Δημοκρατίας.

Πρωταγωνιστούν οι συνονόματοι Γιάνννηδες, παππούς και εγγονός. οι οποίοι ζουν μαζί, στο ίδιο σπίτι. Το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, του παππού Γιάννη, δεν εμφανίζεται, αλλά οι τηλεθεατές βλέπουν μόνο ό,τι βλέπουν τα μάτια του. 

Ο παππούς Γιάννης, είναι χαμηλοσυνταξιούχος, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι με τα λιγοστά ψώνια της ημέρας. Στο σαλόνι κάθεται η γυναίκα του, που βλέπει τον Πρωθυπουργό να λέει από την τηλεόραση ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις.

Την ίδια ώρα, στο διπλανό δωμάτιο είναι ο νεαρός εγγονός του Γιάννης, που ψάχνει για δουλειά μέσω αγγελιών, ο οποίος εκείνη την ώρα ακούει τον Αλέξη Τσίπρα να υπόσχεται επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 

Όπως αναφέρεται απο την Νέα Δημοκρατία, το σενάριο βασίζεται στο τρίπτυχο «ψέμα - αλήθεια - επίπτωση». Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα (τα ψέματα) έρχονται σε αντίστιξη με το τι έγινε πραγματικά (την αλήθεια) και με τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στην πράξη. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το σποτ είναι γυρισμένο με την τεχνική "Point of View", που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα. Το γρήγορο μοντάζ και οι μικρές, γεμάτες ένταση σκηνές, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα και φρέσκια κινηματογράφηση δίνουν την αίσθηση video clip, με έμφαση στο στοιχείο του ρεαλισμού σε ότι αφορά την απεικόνιση της πραγματικότητας.

To νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας