X

Δένδιας: Εάν οι Σκοπιανοί κλείσουν τα σύνορα, τελειώσαμε

«Οι συνέπειες της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς καταστροφή», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Ant1news


«Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς τα έκανε μαντάρα στο μεταναστευτικό και για αυτό η αρμόδια υπουργός "ανταμείφθηκε" με μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιό του», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας

«Από πού προκύπτει ότι είναι πρόσφυγες όλοι ή η  μεγάλη πλειοψηφία τους;», διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε «έχετε άνω του 50% παράνομους μετανάστες. Όσο οι Σκοπιανοί δεν κλείνουν εντελώς τα σύνορα ένα  μέρος της πίεσης διοχετεύεται στα βόρεια της χώρας. Αν οι Σκοπιανοί κλείσουν τα σύνορα, τελειώσαμε. Οι συνέπειες της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς καταστροφή».

Για τους Σύρους πρόσφυγες, είπε ο Νίκος Δένδιας «είχαμε παραδώσει το σχέδιο Ιώνη το οποίο δεν εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Είχα προειδοποιήσει την αρμόδια υπουργό για την αύξηση άνω του 700% στην είσοδο μεταναστών  με το κάλεσμά της.  Η  Τουρκία διοχετεύει στα παράλιά της χιλιάδες ανθρώπους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ».   

Ταυτοχρόνως, υποστήριξε πως «διαλύθηκε η διαχειριστική  αρχή  για το μεταναστευτικό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπόρεσε να εισπράξει ούτε ένα ευρώ  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση».  

Αναφερόμενος, τέλος, στις μετεκλογικές συνεργασίας σημείωσε: «Δεν είμαι υπέρ του να χτίζουμε τοίχους στην πολιτική ζωή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει ένα πολύ κακό μνημόνιο, με μεταρρυθμίσεις που δεν τις πιστεύει και  με φόρους που τους πιστεύει. Ο λογαριασμός της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν  90 δισ. ευρώ στον οποίο πρέπει να προστεθούν περί τα 20 δισ. ευρώ απώλειες από το ΤΧΣ».