X

Μεϊμαράκης: θέλουμε εντολή για να κάνουμε όσα δεν μας άφησε ο Τσίπρας

Τι είπε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας. Αναφέρθηκε στην  κατάσταση που άφησε η ΝΔ τον Ιανουάριο και όσα επακολούθησαν από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να ολοκληρώσουμε ότι δεν προλάβαμε στην προηγούμενη θητεία, τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης στην διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, απαντώνας σε ερώτηση σχετικά με αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, .

«Είναι αλήθεια ότι είπαμε πολλά το ΄12. Πολλά τα πράξαμε», επεσήμανε ο κ.Μειμαράκης, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε αυτοδυναμία, ήμασταν σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν το πως πήγε η χώρα. «Τον Γενάρη η χώρα πήγε πολύ καλύτερα, μειώθηκε η έκτακτη εισφορά, μειώθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο, μειώθηκαν οι εισφορές» είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υλοποιήθηκαν όλα.

«Αν είχαμε 4ετή θητεία και δεν διακοπτόταν βιαίως η θητεία, θα τα είχαμε κάνει αυτά που είχαμε υποσχεθεί» δήλωσε επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία έφερε επενδύσεις στη χώρα, την ώρα που ο κ. Τσίπρας τις κυνήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί και πάλι με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Μειμαράκης τόνισε πως το κόμμα του ζητά κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας για να μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της.

Για το Ασφαλιστικό και την Ανεργία

Απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ασφαλιστικό και τις περικοπές που προβλέπονται στο μνημόνιο ο Βαγγέλης Μειμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι αυτός που έφερε τα μέτρα αυτά. «Είναι το μόνο νέο που μας έφερε αυτούς τους μήνες» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «μία συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα.»

Όπως είπε, το νέο μνημόνιο είναι πολύ επώδυνο και τόνισε πως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν ο κ. Τσίπρας έφερνε τη συμφωνία νωρίτερα. «Δεν είμαι εδώ για να δώσω υποσχέσεις» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και επεσήμανε πως «για να προχωρήσουμε στο Ασφαλιστικό χρειάζονται επενδύσεις, να δούμε την αδήλωτη εργασία, το δημογραφικό.»

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει δουλειές, τις οποίες -όπως είπε- διώχνει ο κ. Τσίπρας. «Αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβω να σχηματίσω κυβέρνησης συνεργασίας, αντίθετα με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει να με δει. Εγώ κατάφερα ως Πρόεδρος της Βουλής να συνθέσω απόψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την Παιδεία

«Η Νέα Δημοκρατία θέτει στην αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν εκπαίδευση σε ανώτατο επίπεδο» και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν από τη χώρα, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει μια επανάσταση στην Παιδεία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «ό,τι ιδιωτικό ακούει, το μισεί» φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κριτική άσκησε και για το νόμο Μπαλτά και την αριστεία. Όπως είπε, «αν δεν συνδεθούν τα πτυχία με την αγορά εργασίας, θα έχουμε στρατιές ανέργων», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε περιορίσει πολύ τις αποσπάσεις καθηγητών. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μεϊμαράκη, «οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πληρώνονται όπως πρέπει.»

Για το Μεταναστευτικό

Αποστάσεις από δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό κράτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πάντως πως «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να ακούγονται αυτές οι απόψεις και δεν θα φιμώσουμε τους συναδέρφους μας». Όπως είπε «δεν είδα αυτή την ευαισθησία όταν λέγαμε ότι περιμένουν εκατομμύρια μετανάστες απέναντι, όταν λέγαμε ότι  πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Άκουσα με έκπληξη ότι δεν υπάρχουν σύνορα, σαφώς και υπάρχουν και  πρέπει να τα φυλάμε» είπε ενώ αστειεύτηκε λέγοντας «μην χάσουμε και κανά νησάκι τώρα, επειδή δεν ξέρει πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως οι θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό είναι γνωστές, πως το πρόγραμμα υπάρχει, και κάλεσε τα κόμματα να μην υπόσχονται και τους πολιτικούς αρχηγούς να μην επισκέπτονται τώρα τα νησιά και να έχουν θέσεις και απόψεις.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Καμμενου περί δικαστικής εκκρεμότητας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η εξεταστική επιτροπή έχει εξετάσει τα πάντα και έχει βγάλει πόρισμα.»

Για την Εξωτερική Πολιτική

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική ο κ. Μειμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «στην εξωτερική πολιτική άφησε τη χώρα χωρίς κανένα σύμμαχο», ενώ απάντησε και στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, λέγοντας πως «η χώρα χρεώθηκε 90 δις το τελευταίο εξάμηνο και στο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι δεν θα γίνει τίποτα για το χρέος εκτός από ό,τι είχε συμφωνηθεί το 2012.

«Ανάγκη η συνεργασία»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμμένει στη θέση του ότι είναι αναγκαία μια συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αν και εξεφρασε την εκτίμηση πως ο κ. Τσίπρας μπορεί μέχρι τις εκλογές να ξαναγινει αντιμνημονιακός, τόνισε πως « αν δεν εχουμε συνεργασίες δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση.» Οπως είπε « Τσίπρας ίσον μόνιμες εκλογές, αστάθεια, αβεβαιότητα» και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ « για το καλό της χώρας να κάνουμε ενα μίνιμουμ πρόγραμμα, να συμφωνήσουμε πως αυτά θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε.» Μάλιστα όπως είπε «εγώ αν εχει χρόνο  πηγαίνω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε».

«Φεσώσατε τη χώρα»

«Φεσώσατε τη χώρα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοτας πως 25 δισ. είναι επιπλέον το χρέος για τις τράπεζες που έκλεισαν λόγω του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο τον οποίο και κατηγόρησε πως με ψέματα κάνει προεκλογική περίοδο. 

«Κοιτώ τους πολίτες στα μάτια και τους ζητώ να ψηφίσουν αφού κρίνουν και συγκρίνουν»

«Κοιτώ τους Έλληνες πολίτες στα μάτια, τους ζητώ να πάνε στην κάλπη αφού θα έχουν κρίνει και θα έχουν συγκρίνει», είπε στο κλείσιμό του στο ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συνέχισε ότι με την συναισθηματική τους ψήφο στις προηγούμενες εκλογές άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τις συνέπειες τις πληρώνουμε τώρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να συνθέσει, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα, δικηγορεί και είναι στην πιάτσα. Έθεσε το ερώτημα «ποιός θα φέρει επενδύσεις και δουλειές» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφθούν ψύχραιμα και να ψηφίσουν τη ΝΔ.