X

Είδε Τζιτζικώστα και Μπουτάρη ο Μεϊμαράκης

Οι ώρες που έρχονται είναι δύσκολες, τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Τι του ευχήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και τι του χάρισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ant1news

Με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι «ώρες που έρχονται είναι δύσκολες, είναι κρίσιμες και δεν μπορεί να τα βγάλει κανείς πέρα μόνος του», υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

«Ήθελα να εκπέμψω το μήνυμα, ότι ξεκινώ την επίσκεψή μου από το δήμο, ακριβώς γιατί σέβομαι την αυτοδιοίκηση και τη θεωρώ θεσμικό συνεργάτη της κεντρικής κυβέρνησης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε το δήμαρχο με τον οποίο, όπως είπε, τον συνδέει «παλιά φιλία, παλιά σχέση», καθώς έχουν συναντηθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν και συζητήσει «εκτιμώντας τις απόψεις μας ο καθένας» και δεσμεύτηκε στον δήμαρχο ότι «μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή των δημοτών του δε θα ληφθούν, χωρίς να τις συζητήσουμε, να διαβουλευτούμε, σε χρονικό διάστημα πάντα σύντομο», αλλά μετά από ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων και «να προσπαθούμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ, μια στοιχειώδη συνεννόηση και μια ανοχή στην όποια προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη για την επίσκεψη στο δημαρχείο και τον ενημέρωσε για τρέχοντα «μεγάλα» προβλήματα της πόλης, όπως το μετρό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, την ανάγκη αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι εκτιμά «το ξεκάθαρο στίγμα» που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για την «ανάγκη συναινετικών λύσεων σε οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Δε θα πει ότι γινόμαστε ένα, κρατάμε ο καθένας την ταυτότητά του αλλά νερώνουμε το κρασί μας, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτά τα προβλήματα. Γι αυτά που μας είπε, τις σκέψεις που έχει για τον τρόπο λειτουργίας αμέσως μετά τις εκλογές νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή λύση για τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το τι ευχή δίνει στον κ. Μεϊμαράκη, αναλόγως με εκείνη που έδωσε στον κ. Τσίπρα για «μια ψήφο παραπάνω», ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι «για λόγους ευγενείας» σε όποιον αρχηγό τον επισκέπτεται, του εύχεται «καλή επιτυχία». «Λοιπόν, στον πρόεδρο Μεϊμαράκη, αυτό που μπορώ να ευχηθώ, επειδή δεν είναι κανένα μικρό κόμμα, του λέω, όχι απλά καλή επιτυχία, να σαι και πρώτος» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Συνάντηση με Απόστολο Τζιτζικώστα

 

«Είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να βρει η Ελλάδα το δρόμο που της αξίζει» τόνισε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ), με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που συναντά «έναν πολύ καλό φίλο», αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι ο κάθε περιφερειάρχης είναι «ένας πολύ καλός θεσμικός συνεργάτης της κεντρικής κυβέρνησης».

«Πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας, η κεντρική κυβέρνηση με την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό, αλλά και την επίλυση και συναπόφαση των πολυσύνθετων ζητημάτων τα οποία μας απασχολούν σήμερα, τα οποία μπορούν να λυθούν κυρίως με τη λογική, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής και πολιτικής προσέγγισης που έχει ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο με τον συγκεκριμένο περιφερειάρχη με τον οποίο μας συνδέουν χρόνια φιλίας, αγώνων, κοινωνικών αγώνων και πολιτικών απόψεων» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Και πιστεύω ότι μπορούμε, αν συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσουμε προς το δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι τα πράγματα εύκολα, αλλά όμως έχουμε ελπίδα, αισιοδοξούμε. Αισιοδοξούμε γιατί πιστεύουμε ότι εάν προκύψει μια κυβέρνηση που θέλει να νοικοκυρέψει τον τόπο και που μπορεί πράγματι να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να προσελκύσουμε επενδύσεις, που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές, ώστε να υπάρξει αύξηση του εισοδήματος, μπορούμε να πετύχουμε. Και μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί».

«Οι εκλογές συνήθως πολώνουν, δημιουργούν ένταση, διχάζουν. Εμείς ερχόμαστε με έναν ενωτικό λόγο, απλώνουμε το χέρι μας στον κάθε συμπολίτη μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής προσέγγισης και προτίμησης που θα έχει και του λέμε ότι είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να βρει η Ελλάδα το δρόμο που της αξίζει. Ένα δρόμο πολύ καλύτερο για το μέλλον» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη για τα θέματα της περιφέρειας και τα τοπικά ζητήματα, μεταξύ αυτών, για το μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο για τις υποδομές, για την έλλειψη αναπτυξιακού νόμου και για το ΕΣΠΑ για το οποίο κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «επί έξι μήνες δεν έδωσε στις περιφέρειες και ειδικά στην ΠΚΜ περί τα 40 εκ. ευρώ» με αποτέλεσμα να σταματήσουν έργα, να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτά και να κινδυνεύσουν να μην ολοκληρωθούν, εάν δεν πάρει η χώρα παράταση και να τα χρεωθεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα. Τον ενημέρωσε επίσης για την ετοιμότητα της ΠΚΜ για την νέα προγραμματική περίοδο αλλά και την ォτεράστια καθυστέρηση της κυβέρνησης που απήλθε» σε σχέση με την ενεργοποίηση και την έναρξή της. ォΚάθε μέρα που περνάει είναι καθυστέρηση στην ανάπτυξη, είναι καθυστέρηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και είναι καθυστέρηση στη δημιουργία νέου εισοδήματος για τις περιοχές μας» είπε και πρόσθεσε:

«Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Η χώρα πρέπει στις δύσκολες αυτές ώρες που έχουμε μπροστά μας να είναι ενωμένη. Να προχωρήσει με σταθερότητα και με σιγουριά. Και ευχόμαστε πραγματικά σε αυτές τις εκλογές, από την 21η Σεπτεμβρίου και μετά να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο, ούτε την αστάθεια, ούτε την ακυβερνησία, ούτε τις ιδεοληψίες». Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μεϊμαράκη ένα λεύκωμα για τον Όλυμπο και του ευχήθηκε «να κατακτήσει την κορυφή» και ένα βιβλίο, την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.