X

Έρευνα Metron Alanysis για τον ΑΝΤ1: Η επίδραση του ντιμπέιτ στους ψηφοφόρους

Τι δείχνει έρευνα της Metron Analysis για το ντιμπέιτ Τσίπρα - Μεϊμαράκη. Πόσοι το είδαν. Ποιος από τους δύο κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ant1news

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολίτες για το ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής μέτρησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τον ANT1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την μέτρηση το ενδιαφέρον του κόσμου για το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν μεγαλύτερο από ότι για το προηγούμενο ντιμπέιτ με όλους του πολιτικούς αρχηγούς που είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

 

 

Οι ηλικίες που φαίνεται ότι έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τελημαχία των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν από 65 ετών και πάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ηλικίες έμειναν αδιάφορες.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το χθεσινό ντιμπέιτ. 

 

Με βραχεία κεφαλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλύτερη απόδοση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι ένας στους τέσσερις που παρακολούθησαν την τηλεμαχία πιστεύει ότι κανένας από τους δύο δεν ήταν καλός. 

 

Από αυτούς που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ θεωρούν ότι καλύτερος ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τα στοιχεία της μέτρησης, είχε μεγαλύτερη απήχηση στις γυναίκες, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μεγαλύτερη απήχηση στους άνδρες. 

 

 

Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες βελτίωσε τα ποσοστά του σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών από την χθεσινή του παρουσία, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει σταθερά ψηλά, μεταξύ των δύο τηλεμαχιών. 

 

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει και «τεράστιο» άλμα σε ότι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αυξάνοντας το ποσοστό του σε 26%, από 12% προ τριών εβδομάδων, ωστόσο έπεται του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προηγείται με ποσοστό 30%, ελαφρώς αυξημένο από την αντίστοιχη μέτρηση της Metron Analysis την περίοδο 20-24 Αυγούστου.