X

Τσίπρας: Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

Κάλεσε τον λαό από την Πάτρα να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ «για να πάει ο τόπος μπροστά» και επιτέθηκε σφοδρά στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ant1news



Το μήνυμα ότι η εκλογική «αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας» έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την αποψινή ομιλία του στην Πάτρα.

«Στις 5 του Ιούλη η στεντόρεια φωνή της Ελλάδας ακούστηκε στις τέσσερις γωνιές της γης. Θα ξανακουστεί σε τέσσερις μέρες. Γιατί και στη κάλπη της Κυριακής όχι ψηφίζουμε: Όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και έστρεψε τα πυρά του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ο κος Μεϊμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή», σημείωσε, τονίζοντας πως «αν τολμά ο κος Μειμαράκης να ισχυριστεί ότι ο ίδιος ή ο κος Σαμαράς θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ας το πει ανοιχτά».

«Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Θέλω να καλέσω, ιδιαίτερα από τις νέες και τους νέους, να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά», τόνισε και υπογράμμισε πως «η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας. Η νίκη θα είναι δική σας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο».

«Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους. Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σ' ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για την ανάπτυξη και την αλλαγή», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.