X

Δρέττα: Όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε

Το δίλημμα δεν είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «τώρα ψηφίζουμε για το καλύτερο».

Ant1news

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα ρήγμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, έτσι ώστε την επομένη των εκλογών να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία θα κόβει χρόνο και δρόμο για το μέλλον και για τη χώρα» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού Αθηνά Δρέττα.

Αναφερόμενη στα σημεία τα οποία το κίνημά της θεωρεί ότι πρέπει να διορθωθούν και διαχωρίζοντάς τα από το μνημόνιο, είπε :

«Ξέρω πολύ καλά το πρόβλημα της φορολογίας, εγώ μιλάω για καινούργιες επενδύσεις, είτε είναι ελληνικές είτε είναι ξένες και μιλάω για μια μείωση του φορολογικού συντελεστή, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα προσλαμβάνουν».

Η κ.Δρέττα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επανέλθει, καθώς πρόκειται για δέσμευση που συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους δανειστές.

«Το 5ευρο στα νοσοκομεία θα επανέλθει, θέλουμε-δεν θέλουμε, γιατί το έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας στο τρίτο μνημόνιο. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Δεν το βρίσκω αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Να αφαιρείς τα 5 ευρώ από όλο τον κόσμο κι από αυτούς που έχουν κι από αυτόν που δεν έχει και να κόβεις την ίδια στιγμή 30 ευρώ από αυτόν που δεν έχει, από τη σύνταξη…».

Ερωτηθείσα για το ζήτημα της διαρροής ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι, που στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται σε ποσοστό 7%,  σημείωσε ότι «τα παθήματα γίνονται μαθήματα» ενώ έθεσε και το θέμα του δικομματισμού.

«Γιατί πάντα το δίλημμα είναι Μεϊμαράκης ή Τσίπρας; Τώρα, το δίλημμα είναι να ψηφίσουμε τον καλύτερο. Εμείς, ή όλοι μαζί θα σωθούμε σε αυτή τη χώρα ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε. Όποιος πιστεύει δηλαδή ότι αν είναι αυτήν την περίοδο είναι λιγάκι έξω και κάνει λίγο αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτός την εξουσία, νομίζω ότι είναι πολύ γελασμένος. Άρα, ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε».

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη συμμετοχή στελεχών του Ποταμιού σε συγκυβέρνηση έθεσε ως όρο ότι «δεν θα δεχτούμε ανθρώπους, οι οποίοι όχι μόνο δεν υπηρέτησαν τη μεταρρυθμιστική ανάγκη που έχει η χώρα, αλλά προσέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και μάς γύρισαν πολλά χρόνια πίσω».

Αναφερόμενη, δε, σε πρόσωπα, είπε ότι «εμείς δεν θεωρούμε π.χ. ότι ο κ. Μπαλτάς υπάρχει περίπτωση να είναι σε οποιαδήποτε τέτοιου τύπου κυβέρνηση».

«Ο κ. Χαϊκάλης, μπορεί να είναι υπουργός της κυβέρνησης;» διερωτήθηκε.