X

Στα δύο το Die Linke για τις εκλογές στην Ελλάδα

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως "χώρισε" και το κόμμα της Γερμανικής Αριστεράς. Ποιος στηρίζει Τσίπρα και ποιος Λαφαζάνη;

Ant1news

Χωρισμένο στα δύο φαίνεται πως είναι το κόμμα της Αριστεράς στην Γερμανία, μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία της Αριστερής Πλατφόρμας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Σήμερα ο Όσκαρ Λαφοντέν, ιστορικός ηγέτης του Die Linke απηύθυνε χαιρετισμό προς την Λαϊκή Ενότητα και τον Μανώλη Γλέζο, χαιρετίζοντας όπως αναφέρει όλους τους Έλληνες που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία της Τρόικα και στην καταστροφή της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Στο μήνυμα του ο κ. Λαφοντέν αναφέρει ακόμα: «Όταν το 60% και πλέον του ελληνικού λαού είπε στο δημοψήφισμα «ΟΧΙ» στη συνέχιση του εξευτελισμού και της λεηλασίας της Ελλάδας αυτό αποτέλεσε ένα σημάδι ελπίδας για τον καθένα που θέλει μια ελεύθερη κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί» και προσθέτει: «Θέλω να χαιρετίσω όλους και όλες εσάς και σας καλώ να εμπνευστείτε από τα λόγια του Γερμανού ποιητή Μπερτολτ Μπρέχτ : «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει αλλά αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη ηττηθεί».

Αντίθετα, στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι η σημερινή ηγεσία του Die Linke, αφού ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γρέγκορ Γκίζι, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό πριν την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα.

Μάλιστα, στην ομιλία Τσίπρα απόψε θα είναι παρόντες και άλλοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos, αλλά και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν.