X

Τσίπρας: Την Κυριακή παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή

«Για να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ant1news


«Ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δεν μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δεν θα γίνει παρένθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος.

«Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη,  να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια.  Αν θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια φορτώνοντας στο λαό χρέη και ελλείμματα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά του παρελθόντος» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. 

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του λαού, μπορεί να προστατεύσει και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στους δανειστές» γιατί, όπως εξήγησε, «οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της Siemens, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής δεν μπορούν και δε θέλουν να δώσουν καμία μάχη για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα. Για αυτό και δεν τόλμησαν να ερευνήσουν τόσα χρόνια τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί φοβόντουσαν μήπως μέσα της, βρούνε τον εαυτούς τους.

 

Ο ελληνικός λαός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «δεν θέλει την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια, που εκμεταλλεύτηκαν, απαξίωσαν και τελικά ρήμαξαν το κράτος και τους θεσμούς. Θέλει, συνέχισε, όλοι μαζί να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα με μια Αριστερά που γνωρίζει ότι επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς».

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν την Κυριακή. Μια προοδευτική κυβέρνηση μάχης για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Γι αυτό μέχρι την Κυριακή να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Για να μην μας κερδίσει η αποχή. Γιατί η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ.  Γιατί και όποιος απέχει, είναι σα να δίνει το πράσινο φως στο παλιό να ξαναγυρίσει. Μέχρι τη Κυριακή καμία ψήφος μη πάει χαμένη.Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.