X

Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ

Προγραμματίζονται άμεσα σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Την Πέμπτη συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Ant1news

Αρχίζουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό".

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε χθες σειρά επαφών με συνεργάτες του και βουλευτές του κόμματος και υπήρχε από χθες η αίσθηση ότι οι διαδικασίες επισπεύδονται πριν ακόμα την έκδοση της σημερινής ανακοίνωσης.

Πηγές από τη ΝΔ, ανέφεραν ότι τις επόμενες μέρες – ίσως κι εντός της εβδομάδας –θα συγκληθεί η εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου, ενώ αναμένεται να τηρηθεί το καταστατικό που προβλέπει την εκλογή του προέδρου απο τη βάση του κόμματος.

Πλέον αναμένεται να ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την ανάληψη της ηγεσίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συζητώντας με δημοσιογράφους  είπε ότι βάσει του καταστατικού  πλέον εκτελεί καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να είναι υποψήφιος απάντησε ότι κλίνει προς το «όχι», καθώς όπως και παλαιότερα είχε πει διαφωνεί με τη διαδικασία εκλογής από τη βάση. Στελέχη από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη τονίζουν πάντως ότι το ζήτημα της συμμετοχής του παραμένει ανοιχτό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κρύψει τις φιλοδοξίες της να αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM. 

Ωστόσο, την στάση που θα κρατήσει αναμένεται να ξεκαθαρίσει και ο Νίκος Δένδιας για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, καθώς στο παρελθόν είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του.

Πάντως, για το θέμα πήρε θέση και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, θα ήταν μια αξιόλογη υποψηφιότητα για την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ.

Βορίδης: Ορθή η επιλογή Μεϊμαράκη 

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε απολύτως ορθή την επιλογή για την έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» είπε μιλώντας στο Mega και ανέφερε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος απάντησε ότι «δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα, θα το δούμε στην πορεία».

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, που «έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει».

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ

Την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων με στόχο μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου.