X

Πλακιωτάκης: Θέμα πολιτικής για τη ΝΔ η εκλογή νέας ηγεσίας

Εκείνο που προέχει είναι ο νέος αρχηγός να αποκτήσει την ευρύτερη δυνατή και πολιτική νομιμοποίηση, αλλά και εκλογική, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ant1news

Για τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας στη Ν.Δ. και τη νέα κυβέρνηση μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης

«Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα πολιτικής και ιδεολογικής φυσιογνωμίας για τη Ν.Δ.» τόνισε σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε χρόνος μια νέα περίοδο αμφισβήτησης και εσωστρέφειας. 

«Εκείνο που προέχει είναι ο νέος αρχηγός να αποκτήσει την ευρύτερη δυνατή και πολιτική νομιμοποίηση, αλλά και εκλογική, έτσι ώστε η Ν.Δ. το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε μια γενναία μεταρρύθμιση και στον πολιτικό της λόγο και στα πρόσωπα, αλλά και στις δομές, υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για τη νέα κυβέρνηση είπε: «Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας θα κριθεί τώρα, από το επόμενο χρονικό διάστημα και η κυβέρνηση του, που κατά την προσωπική μου άποψη, οι 155 βουλευτές, είναι μια εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία με βάση την εμπειρία των προηγούμενων μνημονίων, τέτοια μέτρα υπερφορολόγησης, ουσιαστικά, πλήττουν τη πρωτογενή παραγωγή που αποτελεί βασικό μοχλό της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής». 

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις αλλαγές στο ΦΠΑ και την Παιδεία. «Εμείς θα αναζητήσουμε εναλλακτικές προτάσεις. Δεν θα απορρίπτουμε απλώς τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά θα προτείνουμε και συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες λύσεις», τόνισε.