X

Αίτημα για επανακαταμέτρηση ψήφων απο την ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα εξετάζει να καταθέσει σχτικό αίτημα, όπως δήλωσε υποψήφιος βουλευτής της, Γιάννης Σταθάς.

Ant1news

Ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Σταθάς, συνομιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι το κόμμα εξετάζει να καταθέσει αίτημα στον Άρειο Πάγο για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Ελλάδα.

Στελέχη του κόμματος, το οποίο δεν κατόρθωσε να μπει στην Βουλή για 0,11% των ψήφων, εκτιμούν ότι υπήρξε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αρχικώς ο κ. Σταθάς, με τις διατυπώσεις του, έδινε την εντύπωση ότι είναι αποφασισμένη η υποβολή αίτησης για επανακαταμέτρηση στον Άρειο Πάγο, όμως μετά και σχετικές αντιδράσεις από πλευράς της ηγεσίας της Λαϊκής Ενότητας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ, επανήλθε αποσαφηνίζοντας ότι το θέμα μελετάται σε επίπεδο κόμματος κι ότι ο ίδιος θεωρεί επιβεβλημένο να γίνει τέτοια κίνηση απο πλευράς ΛΑΕ.

Λίγη ώρα αργότερα, με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, υπήρξε ενημέρωση ότι έχουν κατατεθεί στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτηματα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για τυχόν σφάλματα και παραλείψεις σε τέσσερις δήμους.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Είθισται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου κατά τη μετεκλογική περίοδο από υποψηφίους, κόμματα ή και εκλογείς.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (άρθρο 25), υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις στους εξής Δήμους: Αθηνών, Περιστερίου, Αχαρνών και Νίκαιας και αναμένεται απάντηση στο αίτημά τους.