X

Συνάντηση Μεϊμαράκη με Κώστα Καραμανλή

Με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ συναντάται σήμερα ο νυν. Στις 15:30 συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ποιοι σκέφτονται την υποψηφιότητα.

Ant1news

Με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία και Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντάται στα γραφεία της Συγγρού το απόγευμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρώτος υποστηρίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή είναι λάθος η απόφαση για εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, σημειώνει ότι το κόμμα πρέπει να σταθεί συντεταγμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα που έρχονται στη Βουλή.

Το αν η αρνητική στάση του κ.Μεϊμαράκη θα μείνει άκαμπτη ή αν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, θα κριθεί εν πολλοίς από τη σημερινή συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας σήμερα στο Καλημέρα Ελλάδα, σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή κρύβει μήνυμα στήριξης προς το πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος, πάντως, δεν εξέφρασε στήριξη ή όχι στο πρόσωπο του κ.Μεϊμαράκη απαντώντας στο ερώτημα του τι θα ψηφίσει στη διαδικασία ότι «θα αποφασίσει στην κάλπη».

Βουλευτές και στελέχη του κόμματος ασκούν πιέσεις στον Ε.Μεϊμαράκη προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, με κάποιους από αυτούς να συγκεντρώνουν υπογραφές στήριξης στο πρόσωπό του, ώστε να τον μεταπείσουν θα θέσει υποψηφιότητα. Ο ίδιος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, προβάλλοντας ενστάσεις για την εκλογική διαδικασία, η οποία ωστόσο δε θα αλλάξει, αφού θα ακολουθηθεί όπως είναι στο καταστατικό του κόμματος.

Τα επόμενα 24ώρα είναι κρίσιμα, καθώς θα ξεκαθαριστεί αν θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στελέχη του καραμανλικού στρατοπέδου πάντως, εκτιμούν ότι δε θα επιμείνει στην αρχική του άποψη. Ωστόσο, η μέχρι τώρα αποφασιστικότητά του έχει «βάλει φρένο» σε άλλα στελέχη που σκέφτονται τη διεκδίκηση της αρχηγίας, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Δένδιας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την άλλη, Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη αναμένουν να δουν πρώτα τις άλλες υποψηφιότητες και μετά να αποφασίσουν – ή να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους – για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους. Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι υπάρχει "πλειάδα υποψηφίων", ενώ για τον ποιον θα στηρίξει είπε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει "για πρόσωπα, συνειδητά, παρά μόνο στην τελική φάση". Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ΝΔ πρέπει να αναζητήσει αρχηγό νέο στις ιδέες και όχι στην ηλικία.

Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την ανακοίνωσε επισήμως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προτείνοντας παράλληλα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ισχύουσας εκλογικής διαδικασίας, που έχει αποφασιστεί στο συνέδριο του κόμματος.

Την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού της ΝΔ

Στις 3:30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων με στόχο μέσα στον Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου.