X

Επιμένει στο «φλερτ» με τους …γύρω της η Φώφη

Μία ημέρα μετά το «αυτόνομη κάθοδος ή διαλυόμαστε» του Σταύρου Θεοδωράκη, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξανα-«έκλεισε το μάτι» για συνεργασία της Κεντροαριστεράς.

Ant1news

Νέο άνοιγμα στις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όπου παραμένουν έντονες οι ζυμώσεις και οι μετεκλογικές διεργασίες κάνει η Φώφη Γεννηματά, «κλείνοντας το μάτι» στο Ποτάμι, το οποίο μετά την μείωση του ποσοστού του στις εκλογές έχει μπει σε φάση έντονης αυτοκριτικής και εσωστρέφειας.

Μόλις λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, που συμπυκνώνεται στην φράση «αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές ή διαλυόμαστε», η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άπλωσε εκ νέου τα …δίχτυα της προς τις ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Σημαδιακό; Δύο ημέρες μετά την «πρόταση Πάγκαλου» να αναλάβει πρωτοβουλία η Φ. Γεννηματά  και να καλέσει σε συνεργασία Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις της, σημείωσε ότι η εκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στις εκλογές, αποτελεί την «μαγιά» για την δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου, τονίζοντας ότι «θα συνεχισθεί η προσπάθεια συμπόρευσης και συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο μας, με σεβασμό πάντα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία τους».

Μένει να φανεί η …απόκριση στο επίμονο φλερτ της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ανέλαβε σε συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, την Πρωτοβουλία δημιουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία αναμφισβήτητα πέτυχε να αναδειχθεί τρίτο κόμμα του δημοκρατικού-ευρωπαϊκού τόξου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την δημιουργία του τρίτου πόλου αναφοράς και προοπτικής των δυνάμεων της δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής, προοδευτικής παράταξης, των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών, διατηρούν την αυτοτέλειά τους με σεβασμό σ’ αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο κάθε φορέας.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχισθεί η προσπάθεια συμπόρευσης και συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο μας, με σεβασμό πάντα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία τους.