X

Από σήμερα οι υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ. Ποιες οι προθέσεις Μεϊμαράκη.

Ant1news

Από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 ορίστηκε η προθεσμία για να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, αναμένεται να συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή.

Το αν η αρνητική στάση του κ. Μεϊμαράκη θα μείνει άκαμπτη ή αν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, θα κριθεί εν πολλοίς από αυτή τη συνάντηση. Ο ίδιος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, προβάλλοντας ενστάσεις για την εκλογική διαδικασία, η οποία ωστόσο δε θα αλλάξει, αφού θα ακολουθηθεί όπως είναι στο καταστατικό του κόμματος.

Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την ανακοίνωσε επισήμως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προτείνοντας παράλληλα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ισχύουσας εκλογικής διαδικασίας, που έχει αποφασιστεί στο συνέδριο του κόμματος.

Την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.