X

ΝΔ: Υποψήφιος ο Τζιτζικώστας – Τι θα κάνει ο Μεϊμαράκης

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος. Η απόφαση Μεϊμαράκη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ant1news

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το ποιοι τελικά θα είναι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του αργά χθες βράδυ.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με μια ανάρτηση στο Facebook γράφοντας μεταξύ άλλων: "Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση" , ενώ έκανε λόγο για έναν νέο ξεκίνημα για τη ΝΔ, με ενότητα, αξιοκρατία και για μία νέα "καθαρή πολιτική απάντηση" που για να επιτευχθεί πρέπει "να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης".

Την υποψηφιότητά του επίσημα έχει ανακοινώσει από την πρώτη κιόλας στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμα αν κάποιος εκ των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ τα χαρτιά τους δεν έχουν ανοίξει ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νίκος Δένδιας αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από την πλευρά του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει δηλώσει ότι θα μπει στην κούρσα μόνον εφόσον δεν κατέβει υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ είχε διατυπώσει πριν από μερικές ημέρες και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Σημειώνεται ότι, για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων απαιτείται η συγκέντρωση 50 υπογραφών από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.