X

Μεϊμαράκης: Εγώ αποφασίζω, εγώ ανακοινώνω τις αποφάσεις μου

«Παρέμβαση» στην κούρσα ανάδειξης νέου αρχηγού. Η ΝΔ είναι "γερασμένο κόμμα" λέει ο Κ. Μητσοτάκης. Εμμένει στην υποψηφιότητα ο Τζιτζικώστας.

Ant1news

«Η απόφαση για το αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι δική μου και θα την ανακοινώσω όποτε εγώ κρίνω» τόνισε ο υπηρεσιακός Πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, «σέβομαι την γνώμη όλων και συζητάω με όλους, όμως δεν θα μου επιβληθεί τίποτα, από κανέναν και καμία. Ότι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό στην θέση του Προέδρου και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Λίγο νωρίτερα, μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματος και ερωτώμενος από δημοσιογράφους ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέφυγε να απαντήσει στο αν θα είναι υποψήφιος κι αν θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις τους, λέγοντας «μόλις μια βδομάδα πέρασε από την ημέρα που έκανε ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας, μέσω εκλογών, και άρχισε η φοροκαταιγίδα, και η μείωση συντάξεων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Για το πως θα πάει η χώρα. Και τα ψέματα τα οποία μας είπε μέχρι και την περασμένη Κυριακή»

Κυριάκος: "Γερασμένο κόμμα" η ΝΔ

Στην κούρσα της διαδοχής μέχρι στιγμής οι "σιγουρες" υποψηφιότητες είναι δύο: του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα,  ο οποίος επιμένει ότι θα δώσει μέχρι τέλους την μάχη για την διεκδίκηση της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε ευκαρία κάνει λόγο για την ανάγκη ριζίκής ανανέωσης στην Νέα Δημοκρατία, που χαρακτήρισε ως "γερασμένο κόμμα", σημειώνοντας ότι "οι νέοι ούτε μας ψηφίζουν ούτε μας ακούν".

Ακόμη δεν έχουν ξακαθαρίσει τι θα πράξουν μια σειρά στελεχών που στο παρελθόν είχαν εκφράσει τις φιλοδοξίες τους για το ύπατο αξίωμα του κόμματος, όπως οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει στις 2 Οκτωβρίου.