X

«Κινήσεις» Μεϊμαράκη για την Προεδρία της ΝΔ

Βαρόμετρο η απόφαση Μεϊμαράκη για τις εξελίξεις στην κούρσα της διαδοχής. Θέμα ωρών να ανοίξει τα χαρτιά του. "Οργασμός" για τη συγκέντρωση των υπογραφών.

Ant1news



Τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς του συνεδρίου, ζήτησε και παρέλαβε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μία κίνηση που θεωρείται ως το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που χθες είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, ετοιμάζεται να ανοίξει τις επόμενες ώρες τα χαρτιά του, με δεδομένο ότι η προθεσμία για τις υποψηφιότητες λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι εφόσον διεκδικήσει την υποψηφιότητα, κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, δεν θα αναζητήσει υπογραφές βουλευτών, περιφερειαρχών ή αντιπεριφερειαρχών, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα στη ΝΔ.

Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται τις υπογραφές είτε 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, είτε του 1/10 των συνέδρων του προηγούμενου συνεδρίου.

Επισήμως δεν έχει κατατεθεί ακόμη καμία υποψηφιότητα, όμως οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει τις υπογραφές, έχουν γνωστοποιήσει ότι θα είναι υποψήφιοι.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει ανακοινώσει επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης, που χθες το μεσημέρι δήλωνε ότι είχε μαζέψει γύρω στις 30 υπογραφές. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, πάντως, έλεγαν ότι δύσκολα θα καταφέρει να φθάσει το απαιτούμενο νούμερο ο κ. Γεωργιάδης.

Μέσα σε αυτό το φόντο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την «κούρσα» της διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «πιέσεις» και «εκφυλισμό» της διαδικασίας εκλογής προέδρου.

 

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κακλαμάνη

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία εξεπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια προ ημερών δήλωση του Νικήτα Κακλάμάνη.

Στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι "οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, είναι αποκαλυπτικές για την πάγια και σταθερή διασύνδεση της ΝΔ με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία και δεν έπαψε ποτέ να εκπροσωπεί. Οι αναφορές του έμπειρου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επιχειρηματικά τζάκια που εμπλέκονται στο παρασκήνιο της εκλογής νέου προέδρου , είναι ενδεικτικές του ότι στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ αντιπαρατίθενται τα συμφέροντα της διαπλοκής και όχι οι πολιτικές θέσεις των υποψηφίων".