X

Σάλος για την επιστροφή επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Ο Νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε «παράθυρο» για την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ant1news

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Περισσότεροι από 900 δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κατηγορούνται και για ποινικά αδικήματα, εκμεταλλεύονται το Νόμο Κατρούγκαλου και επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Και αυτό γιατί ο κ. Κατρούγκαλος αφενός κατήργησε τελείως την υποχρεωτική αργία και αφετέρου γιατί  δυσκόλεψε τη συγκρότηση και τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί ούτε να ισοπεδώνει τους δημόσιους υπαλλήλους ούτε να προκαλεί τους πολίτες επιβραβεύοντας τους επίορκους».

Το Ποτάμι: «Χέρι-χέρι» και με τους επίορκους

«Με την επιστροφή όλων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στο Δημόσιο σβήνει για ακόμη μια φορά η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

Ο υπουργός Κατρούγκαλος ως υπέρτατος δικαστής αποφάνθηκε πως υπάρχει χώρος για όλους στο Δημόσιο. Και από έναν ισοπεδωτικό νόμο που εξομοίωνε τα αδικήματα των επίορκων, περάσαμε στην εύκολη λύση ενός ισοπεδωτικού νόμου που τους απαλλάσσει όλους.

Ο λαϊκισμός του υπουργού υποσκάπτει κάθε προσπάθεια κάθε πολίτη να καταγγείλει χρηματισμούς και δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων και γιατρών, αφού θα τους ξανασυναντήσει και μάλιστα, στην ίδια θέση.

Η εύκολη λύση που επέλεξε ο κ. Κατρούγκαλος είναι στην πραγματικότητα μια ισοπέδωση προς τα κάτω. Είναι ένας παλιομοδίτικος σοβιετισμός όπου οι καλύτεροι θυσιάζονται για να μην ξεβολευτούν οι χειρότεροι.

Θυμίζουμε πάντως στον (όψιμο με τη μαρξίζουσα αριστερά) υπουργό ότι η διαφθορά απεδείχθη το σαράκι του σοβιετισμού.»

ΠΑΣΟΚ: Ξεχωρίστε την ήρα από το στάρι

«Σοβαρή αρνητική εξέλιξη αποτελεί η «επιστροφή» στις θέσεις τους εκατοντάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.

Μεταξύ αυτών άνθρωποι που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν, γιατροί που έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι, καταχραστές δημοσίου χρήματος κ.α.

Το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί το ταχύτερο.

Η αγωνιώδης προσπάθεια των υπουργών κ.κ. Κατρούγκαλου και Βερναδάκη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με την επαναφορά στο δημόσιο επίορκων υπαλλήλων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εφαρμόσει την αξιοκρατία και την διαφάνεια στο Δημόσιο.

Ότι ενδιαφέρεται μόνο να δημιουργήσει πρόθυμους «πελάτες», για τα κομματικά της συμφέροντα, ανεξάρτητα αν αυτό στρέφεται κατά της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και δυσφημεί το σύνολο των ΔΥ.

Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργούν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια και οι «επίορκοι» να εκμεταλλεύονται την κατάργηση της «αυτοδίκαιης αργίας» που επέφερε ο Νόμος 4325/2015.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν στο Δημόσιο ως να μη συμβαίνει τίποτε, άνθρωποι που έμπρακτα έχουν προσβάλλει το λειτούργημα του Δημόσιου Υπαλλήλου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επιστρέψουν οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι στις θέσεις τους και γενικότερα στο Δημόσιο.

Καμία καθυστέρηση στην λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή!

Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και σε αναγκαίες νομοθετικές διοικητικές ρυθμίσεις, που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, να αφήσουν τις θεωρίες και τις σκοπιμότητες. Με τη σύμφωνη γνώμη των πειθαρχικών συμβουλίων να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και όσοι βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα να απομακρυνθούν οριστικά από το δημόσιο.»